Blaas de Death Star op in VR met de Oculus Rift [Video]

Pew-pew-pew! Beep-bloob. Gebruik de Force!
Als kind wilden we allemaal wel in een X-Wing door de geul van de Death Star vliegen, op zoek naar een paar vierkante meter die om de een of andere reden compleet onbeschermd was gelaten en het ding opblazen met een welgemikt schot. Gelukkig is de techniek eindelijk zo ver dat het nu ook kan.

We hebben het hier helaas niet over een werkende replica van een Starfighter, maar dankzij Virtual Reality-bril Oculus Rift kunnen we heel erg goed net alsof doen. Er is nu namelijk een spel ontwikkeld dat met deze techniek de trench run uit A New Hope naspeelbaar maakt. Je moet dan, net zoals Luke, de geschutstorens onderweg ontwijken en/of opblazen om zo de slag om Yavin 4 te winnen. Aangezien weinig van ons ervaring hebben met Womp-rats neerschieten vanuit een Landspeeder valt het alleen te bezien of het zonder de hulp van de Force ook nog wil lukken.

Is bovenstaand nét even iets te nerdy of het verkeerde fandom? Geen zorgen, er worden constant spellen ontwikkeld voor de Oculus Rift. Virtual Reality blijft toch een hele mooie manier om jezelf midden in het spel te plaatsen.

[gv data=”gb8IRpmJUT4″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *