Blaastest-paal van Uber belt een taxi als je teveel op hebt

Auteur: , 13 Reacties
Uber-Safe

In Toronto is tegenwoordig de Uber Safe te vinden.Dat is een paal waar je een blaastest mee uit kunt voeren, en die automatisch een Uber-taxi voor je belt als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Met een plastic rietje (dat eenmalig gebruikt kan worden) dienen gebruikers van de Uber Safe een paar seconden in de paal te blazen, zodat berekend kan worden of ze nog achter het stuur mogen kruipen. Mocht het alcoholpromillage te hoog zijn, dan belt de paal automatisch een Uber-taxi voor ze.

Alcoholprobleem
Toronto is overigens geen willekeurig gekozen plek voor het debuut van de Uber Safe. In Canada is alcohol in het verkeer een wezenlijk probleem, dus ieder middel om dit te verminderen is mooi meegenomen. Zie hieronder hoe de Uber Safe werkt.13 reacties

Willen Uber chauffeurs dit wel? In hun eentje iemand ophalen die je niet kent waarvan je zeker weet dat die (straal)bezopen is?
@bigcar alst n lekker wijf is wel ;)
@bigcar: in ieder willekeurig stadscentrum om 04:00 pik je als taxi chauffeur toch mensen met een slokje op?
@jorden: dat is bijna het bestaansrecht van vele taxichauffeurs ;-)
@gtwillem: nogal ja, iemand te lam om te lopen? Gooi m maar in een taxi naar huis. ‘Ah hele nacht op m’n potem gestaan, ben zo moe, ik pak wel een taxi en haal morgen m’n fiets op.’ ritje van 10min, 5min als je met de fiets gaat maar ach…
@thijsj: overigens, aantal maten van mij die t zo aanpakken, zelf absoluut geen geld over voor dat soort gein. Ik trap wel 3x op de pedalen om thuis te komen.
Goed plan
Als.je in Nederland zo’n paal neerzet zetten de taxichauffeurs er een dronken gast neer en wachten de uber op met een honkbal knuppel. En dat de hele nacht. ;)
En ‘m lekker kritisch afstellen om de omzet te verhogen
Ze zijn wel handig bij dat uber. Nu nog zorgen dat mensen er echt gebruik van gaan maken. Ik zou het namelijk niet doen
Slimme actie. Kunnen die bezopen taximannen van TCA ook direct even blazen en met de Uber naar huis als hun dienst klaar is. Het liefst met een gratis ritje via http://www.uberpromocode.nl oid.
Is het een feit dat het stuurslot geactiveerd kan worden of alleen voor de sensatiewaarde van het stukje?
Dronken naar huis rijden…

Echt niet te geloven. Wat een ongelooflijk slappe hap is de jeugd van tegenwoordig!

Ze zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen! Dronken naar huis rijden deden wij vroeger echt niet… Geen denken aan!

Dan zorgde je gewoon dat je met je stomdronken kop een mooie meid versierd had, nam je die mee met de auto en deed je net alsof de benzine op was op een verlaten weggetje midden tussen de weilanden en ging je flink van bil.

Maar naar huis rijden… Dat deden we niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).