Blackberry had ambitueze plannen met BBM

BBM zou op meerdere devices komen
Het gaat het bedrijf de laatste tijd niet bepaald voor de wind. Er zijn grote ontslagen gevallen, ze hebben zich zo goed als teruggetrokken uit de consumentenmarkt, en hun telefoons zijn allesbehalve hip. Toch was er een tijd dat ze voorin de markt meespeelden, en ambitieuze plannen hadden om SMS te vervangen met hun eigen dienst.

SMS, zoals wij het kennen, bestaat al sinds begin jaren ’90. Origineel was het bedoeld voor diagnostische doeleinden, later om mensen te informeren over nieuwe voicemails. Als dienst om tussen 2 personen berichten over te brengen voldoet het prima, maar het is inmiddels wel door de tijd (en onder andere WhatsApp) ingehaald.

Daarom wou BlackBerry begin 2012 SMS in het geheel vervangen met BBM, zo meldt de Canadeze Globe and Mail. De dienst zou dan beschikbaar worden op elke smartphone (en enkele dumbphones), en providers zouden tegen betaling van BlackBerry’s achterliggende infrastructuur gebruik kunnen maken.

Maar helaas, het plan viel in duigen. Nu zien providers hun inkomsten van SMS slinken terwijl diensten als iMessage en WhatsApp floreren. En voor die paar mensen die vastklampen aan hun dumbphones zal er altijd SMS zijn, ook al heeft dat geen enkele backwards compatibility met de diensten op smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *