Blazende laptop? YouTube misbruikt om stiekem coins te minen

YouTube
Staat jouw computer ook zo te blazen als je een YouTube-video bekijkt? Dan weet je nu waarom.

Het bleek namelijk mogelijk om de code van Coinhive te draaien in advertenties op het videoplatform. Met andere woorden: jij ziet alleen een advertentie, maar op de achtergrond wordt je CPU gebruikt om cryptocurrency te minen. Dat is doorgaans nogal een intensieve klus, dus daar gaat de gemiddelde computer flink van blazen.

De code werd ontdekt door TrendMicro en dat is maar goed ook, want Coinhive gaat alles behalve zuinig om met jouw processorkracht. Liefst 80 procent van de totale capaciteit werd gebruikt om coins te minen, in dit geval Monero. Met andere woorden: dan is je computer zo goed als onbruikbaar.

YouTube is natuurlijk een ideaal platform om dergelijke advertenties te tonen. Doorgaans blijf je meerdere minuten op dezelfde pagina, dus dan zit je ook tegen dezelfde advertenties aan te kijken.

3 reacties

    • @c6_r: alsof een simpele adblocker class requests en scripts gaat blokkeren. Adblocker is voor….ads en de impressie dat dit artikel geeft alsof advertienties ervoor zorgen dat je computer gaat blazen en niet een script dat zich al op je pc heeft geinstalleerd is fout. Beter dan een adblocker alleen is een script blocker zoals nocscript or umatrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *