BMW vertelt je wanneer verkeerslichten op groen springen

Auteur: , Geen reacties
BMW's vertellen je wanneer verkeerslichten op groen springen

Last van verkeerslichtfrustratie? BMW biedt soelaas.

BMW heeft namelijk een samenwerking aangekondigd met de makers van EnLighten, een app die je precies vertelt hoelang een verkeerslicht nog op rood of groen staat. De app heeft toegang tot het verkeerslichtennetwerk in een bepaald aantal steden en kan op basis van gps-data zien waar je bent en welk verkeerslicht je nadert.

Op het infotainmentsysteem van BMW wordt vervolgens getoond hoeveel seconden je nog moet wachten, óf hoeveel seconden hij nog op groen staat. Bij het naderen van een verkeerslicht zie je dus in één opslag of je het haalt of niet. Schijnt relaxter te rijden. Ook een countdown voor een rood verkeerslicht is mooi meegenomen, want BMW-rijders worden vlak voor het verspringen gewaarschuwd door een geluidssignaal. Nooit meer een groen stoplicht missen FTW.

BMW vertelt je wanneer verkeerslichten op groen springen

De EnLighten-app werkt alleen in samenwerking met BMW’s die zijn uitgerust met ConnectedDrive Services. Het wordt als eerst in de VS uitgerold. Of en wanneer het naar andere landen komt is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).