Bose oordopjes met antigeluid kosten €299,95

 Bose QuietComfort 20
Duur hè, die ruisonderdrukkende technologieën.

Bose heeft de QuietComfort 20 uitgebracht. Oordopjes in het ietwat hogere prijssegment die meer zijn dan alleen oordopjes. Aan het snoer zit namelijk een accu om een systeem te voeden dat omgevingsgeluiden filtert. In het in-ear oordopje zijn twee microfoons geplaatst. Deze meten het geluid aan de binnen- en buitenkant, en middels de chip in de besturingsmodule kan razendsnel het benodigde onderdrukkingssignaal worden gevormd. Herrie tot 85 decibel wordt dan ook moeiteloos buiten de oren gehouden, als we Bose mogen geloven

En andere aardige functie is de Aware Mode: met één druk op de knop hoor je alles wat er om je heen gezegd wordt, en hoef je niet steeds het oordopje uit te nemen als de stationspeaker weer een treinvertraging aankondigt.

Oh, en als de accu leeg is blijven de oordopjes het gewoon doen zoals andere oordopjes, alleen dan met iets meer omgevingsgeluiden. De accu levert 16 uur stroom.

[lg_folder folder=”BOSE/QuietComfort_20/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

 1. Leuk, dan betaal je zo veel en dan moet je nog een dikke batterij mee sleuren…
  Het moet toch mogelijk kunnen zijn om parallel over de speakertjes een module te zetten die de elektrische geluid signalen omzet in een voeding voor de elektronica?
  Want je speakertjes verbruiken elektriciteit, dus daar kan je toch een beetje van aftappen om de rest te voeden?
  Leve de €2 oordopjes :p

 2. Ik blijf twijfelen of ik een noise-reduction hoofdtelefoon wil. Ze zijn best prijzig en ik kan niet helemaal inschatten hoe fijn ik het ga vinden. Voor in het vliegtuig lijkt het me wel fijn overigens, maar of dat de aanschafprijs waard is….

  Iemand ervaring?

  • @Wouter: Collega van mij heeft zo’n koptelefoon met antigeluid van Philips. Vooral gekocht voor gebruik in het vliegtuig. Hij was niet erg onder de indruk. Het effect van de noise-reduction was zeer beperkt merkbaar.

  • @Wouter: Een beetje ervaring hier. Niet uit eigen bezit, wel uit paar sessies lenen / luisteren bij een ander.
   Punt 1) Erg grote verschillen. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in techniek. Passief sterk dempende in-ears (Shure bijvoorbeeld) werken al gauw beter dan electronica in een open systeem, bijvoorbeeld. Maar ook de electronica onderling scheelt in aanpak en kwaliteit.
   Punt 2) Welk geluid wil je kwijt? Electronica is per definitie niet snel genoeg om ‘nieuw’ geluid tegen te sturen. Het ‘voorspelt’ wat er aan zit te komen. Zodoende kan het dreun en brom van vliegtuig of auto prima te lijf, maar helpt het weinig tegen een kijvend wijf – hoe voorspelbaar haar tekst voor de luisteraar ook kan zijn 😉
   Punt 3) Wat is de bedoeling? Wil je rust / stilte? Oorproppen winnen. Wil je geluidskwaliteit in lawaaiige omgeving? Dan kan je beter beginnen met passieve in-ears, want er komt al gauw een electronisch randje aan je geluid. Al zijn daar de kwaliteitsverschillen groot. Wil je de wereld om je heen wegblokken, maar wel met iemand kunnen praten? Dan is zo’n systeem als hierboven waarschijnlijk een goede keus.

  • @Wouter: Ik heb een Bose QuietComfort® 15 waar dus ook actieve onderdrukking op zit en ik reis maar vooral vlieg nooit meer zonder, als je vaak in een vliegtuig zit (Wat je doet aan je plaatje te zien) is dat echt een must have.

   Beste €350,- die ik ooit aan reizen heb uitgegeven. Zodra je de koptelefoon aanzet valt 80% van het motor geluid direct weg. Op het moment dat je ook geluid binnen krijgt (dus muziek afspeelt, film/serie kijkt enz) hoor je niets meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *