Bouw je eigen telefoon voor slechts $200

DIY telefoon
Je eigen mobiele telefoon bouwen, wie droomt daar nou niet van? Als je een beetje handig bent dan moet dit met een beperkt budget zeker te doen zijn.

Met dank aan David Mellis, mede-oprichter van Arduino, is het realiseren van deze droom een stukje gemakkelijker geworden. Hij is namelijk zo vriendelijk geweest om duidelijke instructies te maken voor het bouwen van je eigen mobiele telefoon.

Hij heeft twee varianten ontwikkeld. Eentje met een simpel LED schermpje waar 8 karakters op kunnen en een versie met een zwart-wit LCD scherm waar wat meer informatie op kan. De elektronica wordt in dit geval beschermd door een omhulsel van hout, maar je kan uiteraard ook iets anders maken met bijvoorbeeld een 3D printer.

Stiekem heeft zo’n houten telefoon met simpel schermpje wel iets. Lekker back to basics en je hebt waarschijnlijk meer bekijks met zo’n zelfgebouwde telefoon dan met de zoveelste iPhone of Samsung. Gedetailleerde instructies voor het bouwen van je eigen mobiele telefoon kan je vinden op de website van David Mellis.

DIY telefoon

DIY telefoon

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *