Brengt IMAX Netflix en Amazon films naar bioscoopzaal?

Auteur: , Geen reacties
'Netflix overweegt bioscopen te kopen'

Wie zit er op te wachten?

We doen het misschien niet meer zo vaak als vroeger, maar een filmpje kijken op het witte doek is nog altijd voor velen een heerlijk passief avondje uit. Met de komst van streamingdiensten zoals een Netflix en Amazon Prime lijken bioscoopzalen stukken minder aantrekkelijk dan voorheen. Het Canadese bedrijf IMAX Corporation, bekend van het gelijknamige filmformaat, wil de twee aspecten combineren.

Tegenover The Hollywood Reporter windt CEO Richard Gelfond er absoluut geen doekjes om: de directeur bekent dat er ‘actieve discussies’ plaatsvinden met diverse streamingdiensten, waaronder Netflix, Amazon en meer. Uniek, want zo zou je twee concurrenten op productniveau kunnen samenvoegen.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre de praatjes tot dusver hun vruchten afwerpen. Er wordt namelijk niet gemeld op welke termijn content van streamingdiensten op het witte doek zal te zien zijn. Daarnaast wordt er met geen woord gerept over een exclusiviteit voor IMAX.

Wel is het min of meer zeker dat een bioscooprelease niet op hetzelfde tijdstip zal vallen met de release van de desbetreffende titel op de streamingdienst. Het is dus nog even afwachten geblazen of en eventueel wanneer deze doorbraak er zal komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).