Brengt Motorola dé vernieuwing van 2019 naar smartphones? UPDATE [video]

dfafasf
Deze camera-opzet is wel heel handig en zorgt voor meer kwaliteit.

Motorola onthulde eerder vandaag haar Motorola One Action. Deze smartphone is een zogenoemde midranger. Hij is voorzien van een 6.3 inch CinemaVision Full HD+ beeldscherm. Dit betekent dat je een schermverhouding van 21:9 kunt verwachten. Qua technische specificaties valt op dat het toestel voorzien is van een Exynos 9609 2.2GHz octa-core processor.

Het toestel verschijnt in twee varianten, de Android One versie met 3 GB RAM werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Daarnaast komt er een versie met Android 9 (Pie) die inmiddels in Nederland verkrijgbaar is. Deze beschikt over een 4 GB RAM werkgeheugen en 128 GB ROM opslagcapaciteit, die overigens met een MicroSD-kaart uit te breiden is.

De camera-voorziening is een Quad Pixel 12MP hoofdcamera; f/1,8; 1,25um; PDAF met 5MP dieptesensor die door diverse toepassingen van kunstmatige intelligentie wordt ondersteund. Daarnaast krijg je ook de beschikking over een 12 MP selfiecamera. De batterij van 3500 mAh zorgt ervoor dat je volgens de fabrikant minimaal een dag met de smartphone op weg kan zonder hem op te hoeven laden.

Tot zover lijkt het inderdaad een van de vele middenmoters, die best waar voor zijn geld lijkt te bieden. Ik had er wellicht geen aandacht aan besteed als er niet nog een feature is ingebouwd, namelijk de action camera.

Deze action camera zorgt er, naast diverse stabilisaties, voor dat je horizontaal georiënteerde panorama-camerabeelden kunt maken terwijl je jouw telefoon verticaal houdt. Hierdoor kun je de smartphone makkelijker en natuurlijker bedienen. Ook kun je zo de vertrouwde bewegingen uitvoeren die je met de camera gewend bent, zonder de smartphone te hoeven draaien. Dit is ook handig wanneer er iets gebeurt. Je kunt dan sneller filmen zonder de smartphone te hoeven draaien en opnieuw te focussen.

Ik kan me echter zo voorstellen dat deze optie wel eens de trend voor 2019 kan worden. De Motorola One Action is ook verkrijgbaar in Nederland voor EUR 259,-.

Hieronder zie je hoe de -volgens Motorola- unieke camera werkt.
[gv data=”ep_lPC3f314″][/gv]

Zou dit toestel na de Moto Z4 de volgende opmaat naar de remake van de Motorola RAZR worden?

Je kunt alle informatie en nog meer foto’s vinden op de officiële productpagina van Lenovo, dat Motorola inmiddels overnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *