Briljant van Sony: een vingerafdrukscanner aan de zijkant

Briljant van Sony: een vingerafdrukscanner aan de zijkant
De Xperia Z5 heeft het.

Sony presenteert op de aanstaande IAA in Berlijn een nieuw vlaggenschip: de Xperia Z5. Een nieuw topmodel met wéér hetzelfde design, dat bar weinig vernieuwingen laat zien ten opzichte van de Z4 en Z3. Niet dat het geen mooie telefoons zijn, maar het begint nu ietwat eentonig te worden.

We kijken er wel naar uit, want op een gelekte foto die @vizileaks heeft gepubliceerd is te zien dat de Z5 aan de zijkant een vingerafdrukscanner in de vergrendelknop heeft. Niet alleen is dit de eerste keer dat een Sony-telefoon met deze techniek wordt uitgerust, het is ook voor het eerst dat de scanner aan de zijkant zit. Erg slim, want zo kun je de telefoon ontgrendelen met de hand waarin je hem vasthoudt.

De onlangs uitgelekte specs wijzen op een 5,5 inch display en een full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het processorwerk wordt verricht door een Snapdragon 810 met 3 of 4 GB aan werkgeheugen, die ook in de Z3+ zit. Een USB Type C-aansluiting ontbreekt nog wel. Vermoedelijk wordt de telefoon op 2 september gepresenteerd.

5 reacties

  1. Lijkt mij niet handig. Dan moet je hem dus altijd oppakken.
    Ik heb op mijn iphone mijn duimen ingegeven voor als ik hem vast heb en mijn wijsvingers voor als hij op mijn bureau ligt. Zowel links als rechts.

  2. Mijn Galaxy S5 kan ik ook prima met vingerafdruk ontgrendelen met één hand. En dan heb ik niet eens grote handen ofzo. Gewoon de duim instellen en you’re good to go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *