Brits museum verklaart oorlog aan de selfie stick

Selfietuig
Eindelijk!

De selfie stick moet toch wel de meest gehate gadget van het moment zijn. De narcismeverlenger die je al voor zo’n 15 euro bij een warenhuis koopt – of voor de helft bij de Chinese gadgetreuzen – wordt op steeds meer plekken in de ban gedaan. Onlangs waren het de voetbalstadions die de selfietool in de ban deden, nu is het de The National Gallery in Londen waar ze niet meer welkom zijn,

“Ze zijn een gevaar voor onze andere bezoekers en ook de kunst kan erdoor beschadigen”, laat het museum in een verklaring weten. Ook het feit dat foto’s er beter door kunnen worden staat het museum niet aan. “Iedereen mag foto’s maken voor persoonlijk gebruik, maar het is niet de bedoeling dat de beelden voor commercieel gewin worden gebruikt.” Vandaar dat camera’s met flits en/of statief er eveneens niet welkom zijn. De selfie stick heeft daarom dezelfde status als het statief gekregen.

The National Gallery is het eerste museum in Engeland dat de selfie stick verbiedt. Iets dat wel eens voor een sneeuwbaleffect zou kunnen zorgen, want volgens The Guardian overweegt ook het Paleis van Versailles in Parijs een verbod. Mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *