Britse man bouwt vliegend pak

Het heeft wel iets weg van Iron Man
En het heeft wel iets weg van Iron Man…

De Britse uitvinder en ondernemer Richard Browning heeft een pak ontwikkeld waarmee je kort kunt vliegen. Het pak lijkt een beetje op het pak van Iron Man.

Het pak bestaat uit een licht uitwendig skelet en zes straalmotoren die op kerosine lopen.

Het pak draagt de naam Daedulus en moet gebruikers in staat spellen om met honderden kilometers per uur te kunnen vliegen. Helaas is deze mogelijkheid nog niet uitgetest.

[gv data=”iZ05iAuIAlc”][/gv]

Het leren besturen van het pak wordt door de uitvinder vergeleken met het leren besturen van een fiets of helikopter. Met het pak is het mogelijk om zes kanten op te gaan. Je kunt omhoog, omlaag, naar links, naar rechts, vooruit en achteruit. Het duurt zo’n 15 tot 20 minuten voordat je het pak onder controle hebt, maar daarna zou het duidelijk moeten zijn hoe het systeem werkt.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je ineens uit de lucht vliegt als de kerosine op is. Het pak is voorzien van een klein display dat laat zien hoeveel kerosine er nog over is. Het display maakt gebruik van wifi.

Het project begon in 2016, toen Browning kleine gasturbine machines aan zijn lichaam vastmaakte en langzaam leerde hoe hij deze moest besturen met zijn lichaam en geest. Inmiddels kun je met het pak vlak boven de grond zweven. Volgens Browning zou het pak het vliegen van Iron Man kunnen evenaren.

Toch heb je voor het besturen van het pak wel een conditie nodig. Vooral spieren in je armen en schouders hebben veel te verduren. Maar volgens Browning kunnen enigszins fitte personen het pak makkelijk besturen. Overigens is het ook beter als je niet teveel weegt.

Het is niet de bedoeling dat iedereen over een aantal jaar rondzweeft in een Daedulus.

Browning hoeft ook niet per se de nieuwe Elon Musk te worden. Het gaat hem meer om het zetten van doelen en die behalen.

Browning is inmiddels door een aantal mensen benaderd voor een eigen pak. Deze zou ongeveer $250000 moeten kosten.

Het pak zal worden getest aan de kust van Los Angelos in June in samenwerking met Red Bull. Wat je weet wat ze zeggen hé? Red Bull geeft je vleugels. (Via CNET)

Eén reactie

  1. Netjes!!!
    Hij is in iedergeval al een stuk verder dan “The Hacksmith” met zijn “Flying like Iron Man” project (Hacksmith probeert het nu met EDF, naar eerst raketten geprobeerd te hebben).

    Goed om te zien dat deze ook uiteindelijk is afgestapt van de jets op de laarzen en deze hoger heeft geplaatst voor meer stabiliteit. Je wilt natuurlijk graag net als Iron Man de vlammen uit je laarzen hebben, maar het zal niet stabiel genoeg zijn (aërodynamisch stabiel én stabiel aan het lichaam).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *