Bug in iOS 7: iedereen kan bellen met je gelockte iPhone

iOS 7 security bug
Another day, another bug. Het lijkt erop dat early adopters die gelijk de stap gemaakt hebben van iOS 6 naar iOS 7 de nodige bugs en problemen op de koop toe krijgen. Het blijkt namelijk mogelijk om elk willekeurig telefoonnummer te bellen met een gelockte iPhone.

Hoe dat trucje in zijn werk gaat? Je kiest voor de optie noodoproep en in plaats van 112 in te voeren type je het nummer in dat je wel wil bellen. Vervolgens druk je snel achter elkaar op de groene belknop. Dit zorgt ervoor dat iOS crasht, maar ondertussen wordt het nummer dat je het ingevoerd wel gewoon gebeld.

Zo kan het dus gebeuren dat als je ergens je telefoon onbeheerd achterlaat dat iemand zijn tante in Marokko even gaat bellen. Helaas is er, behalve downgraden naar iOS 6, nog geen oplossing voor dit probleem.

Apple zal ongetwijfeld achter de schermen dus aan een oplossing werken. Net zoals ze momenteel bezig zijn om een oplossing te vinden voor de bug die het mogelijk maakt om al je foto’s te bekijken en te delen terwijl je telefoon gelockt is. (via: forbes.com)

[gv data=”L_1Tary_Qoc”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik wil niet bashen maar dit is toch wel erg slecht. Zoveel hype, zoveel voorbereiding, zoveel bèta’s, zoveel bugreports en zodra de final release uitkomt is het lek ná lek van het niveau nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *