Bult maakt helm met ingebouwde camera

Komt die crash!
Je mobieltje heeft een camera ingebouwd, auto’s in Rusland hebben ze, en nu dus ook je skate-botsmuts. Laat de first-person wipeouts maar komen!

Action camera’s worden steeds populairder. Het segment, wat gestart lijkt te zijn door de inmiddels industry-standard GoPro, groeit met de dag. Wij als internet schadenfreude-fetishisten hebben hier natuurlijk baat bij, want mensen hebben steeds meer beeldmateriaal van die ene keer dat ze keihard op hun muil gingen hele gave stunt die ze uithaalden.

Maar tot nu toe betekende dat altijd dat je iets extra’s op je helm moest hangen, wat weer extra gewicht en luchtweerstand met zich meebracht. Op een motorhelm van een paar kilo merk je het niet zo, maar een lichtgewicht fiets- of skatehelmpje kan uit balans raken door er zo’n ding op te plakken.

Bult (what’s in a name!) maakt nu een helm met ingebouwde camera. Dit ding zit vlak boven je ooglijn, valt dus nauwelijks op en doet 720P op 30 frames per seconde. De lens heeft een kijkhoek van 120 graden, en je kan 5 megapixel foto’s nemen. Omdat je niet in een menuutje kan gaan zitten rommelen heeft de camera maar 2 knoppen; aan/uit, en record. Er wordt een 8 GB MicroSD-kaartje meegeleverd, wat genoeg zou moeten zijn voor 10 uur lang crashes kijkplezier.

Het enige wat ons niet helemaal duidelijk is, is de bevestiging van het camera-gedeelte aan de helm. Als je echt goed hard valt, kan je de helm ook weggooien, die heeft immers al de klap opgevangen en zal bij een tweede valpartij niets meer doen. Als de camera niet verwijderbaar is, gooi je dus in wezen tegelijk ook een perfect functionerende camera weg.

Benieuwd wat daar voor beelden uitkomen? HIER is een filmpje wat met deze helmcam geschoten is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *