Burgers klagen Plasterk aan wegens NSA

Burgers tegen Plasterk
Een aantal burgers en organisaties is het zat dat de AIVD en de NSA nog steeds gegevens uitwisselen en is daarom een rechtszaak gestart tegen de Nederlandse Staat.

Zij eisen dat de Staat stopt met het gebruiken van gegevens die niet in overeenstemming met de Nederlandse wet zijn verkregen. Daarom zal minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken op 27 november aanstaande bij de rechtbank in Den Haag moeten verschijnen.

Deze rechtszaak is aangespannen door Rop Gonggrijp, Jeroen van Beek, Bart Nooitgedagt, Brenno de Winter, Mathieu Paapst en de volgende organisaties: de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, de Internet Society Nederland en Stichting Privacy First.

Of ze een kans van slagen hebben? We zullen het zien, maar erg veel vertrouwen heb ik er niet in. De aanklacht is verzorgd door bureau Brandeis, een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het voeren van complexe rechtszaken en het recht op privacy. Internetadvocaat Christiaan Alberdingk Thijm heeft het kantoor dit jaar opgericht.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *