CAD-files printbaar pistool 100.000 keer gedownload

CAD-files om pistool te kunnen printen 100.000 keer gedownload
De interesse in het zestiendelige pistooltje dat uit een 3D-printer komt rollen is groot. Groter dan de 25-jarige bedenker Cody Wilson had kunnen bedenken.

Tegen Forbes zegt de oprichter van organisatie Defense Distributed dat de meeste downloads van het pistool uit de Verenigde Staten komen, gevolgd door Spanje, Brazilië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. En nee, het downloaden van dit wapentuig in CAD-files is niet illegaal. Nog niet althans. Zelfs het uitprinten mag in de Verenigde Staten nog gewoon, zolang het eindproduct genoeg metaal bevat om door metaaldetectoren herkend te worden. Wel zijn er verschillende leden van het congres die de printbare guns reeds willen verbieden.

De Californische senator Leland Yee:

“I plan to introduce legislation that will ensure public safety and stop the manufacturing of guns that are invisible to metal detectors and that can be easily made without a background check.”

Maar hoe groot is de kans dat 3D-guns nu massaal uit de printers komen rollen. Defense Distributed heeft hiervoor een peperduur model gebruikt dat ze voor 8.000 dollar hebben gekocht op eBay. Het lijkt ons niet dat veel downloaders zo’n machine in de schuur hebben staan.

Expert waarschuwen ondertussen dat wanneer tijdens het printen niet de juiste materialen worden gebruikt, dit een levensgevaarlijk wapen oplevert voor de gebruiker en omstanders. Tijdens het afvuren van een kogel komt een hoge druk vrij waarvoor de gebruikte materialen mogelijk niet geschikt zijn, waardoor het pistool uit elkaar kan klappen.

CAD-files printbaar pistool 100.000 keer gedownload

Nog geen reacties

 1. ik begrijp dat DD een hele dure 3d-printer heeft gebruikt, maar kan zoiets ook gewoon met bijv. een reprap of niet? als het echt alleen met een dure kan zal ‘ie nog niet zo vaak geprint zijn denk ik.

 2. Online is te lezen dat het type plastic wat een “huis tuin en keuken” 3d printer kan printen niet sterk genoeg is voor wapens.

  Oftewel thuis ff een Gun printen en er een Shell mee overvallen gaat hem nog niet worden.

 3. Hahaha aan de kuleuven kan je als student voor 0,50€ per kubieke centimeter alles wat je wil in 3D printen. Laat ons zeggen dat je er 200 cm³ voor nodig hebt dus voor 100€ of ietsjes meer kan je één of ander torentje in NY city laten instorten met een gijzelactie op een vliegtuig! joy

  http://www.fablab-leuven.be/?q=node/17

   • @Donstil: Het gaat hier nu niet over de aankoopprijs van een basic geweer, maar over de mogelijkheid om een metaaldetector te omzeilen. Met een rovolvertje van 75 pleuro’s kan je dat nu eenmaal niet. Ik geloof niet dat er nu meer mensen een geweer gaan gebruiken of iets in die aard simpelweg omdat je geen kogels hebt. Maar eenmaal je daar aan kan komen en je geraakt er op een of andere bijzondere wijze mee door eender welke metaaldetector is er wel iets anders aan de hand toch?

    • @sollie: In dit print pistool zit een ijzeren slagpin welke (uiteraard) nodig is om de kogel af te vuren. Deze 3d gun komt dus ook niet door een metaal detector.

     Verder hangen er wel meer nadelen aan deze gun, de loop moet uitgehold worden met een bepaald soort chemicaliën welke niet of niet makkelijk vrij verkrijgbaar zijn. Simpelweg de loop printen is dus niet voldoende. Ook het kunnen afvuren van een enkele kogel is niet bepaald ideaal als je een vliegtuig zou willen kapen zoals je in je voorbeeld schetst.

     Een revolver is trouwens geen geweer.

     • @Donstil: Oei oei, er moest in het eerste model een extra ijzeren staaf ingebouwd worden zodat de metaaldetector het wel zou opmerken als je dat niet doet kom je er wel door. Overigens zijn er genoeg composieten van materialen die wel door de metaaldetector kunnen en ook een kogel kunnen afvoeren. In principe is elk materiaal dat hard genoeg is in orde.

      Over de loop: Als er een of andere zot ( of een paar zotten) twee of drie geweertjes meeneemt (meenemen) op de vlieger en iemand wordt gegijzeld, moet dat helemaal geen deftige loop hebben. Men houde het geweer tegen jemands slaap en zo plof je zo nog iemand tegen het gangpad. (lekker gangster toch?)

      Ik wilde gewoon duidelijk maken dat hoe je het ook draait of keert, er is meer gevaar op plaatsen waarbij men nu vertrouwt op een metaaldetector. Sorry als ik je beledigde met het foute gebruik van geweer (of zoals jij het “gun” noemt :p ).

 4. op ibood een tijd terug was er een 3d printer te koop voor 1500 euro.

  als er iemand die slagpin kan maken in plastiek of ipv staal carbon gebruiken zijn we wel al een pak verder.

  het is logisch dat het nu nog veel geld kost maar topgangsters hebben nu eenmaal veel geld liggen. En anders overvallen ze wel een albert heijn op traditionele manier, en met dat geld van de overal kopen ze dan die o zo dure printer wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *