Camera Galaxy S8 verliest van Google Pixel

Samsung camera
Fotografen moeten wellicht overstappen naar Google Pixel?

Hoewel de Galaxy S8 als een zoet broodje over de toonbank vliegt, blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van DxOMark dat een van de selling points van het vlaggenschip van Samsung minder baanbrekend is dan gedacht.

DoXMark specialiseert zich in het objectief beoordelen van camera’s. Zo ook in de beoordeling van de camera van de Galaxy S8. Er werd bijvoorbeeld gekeken naar de registratie van kleuren, contrast en zelfs de flits. Wat blijkt? De Google Pixel scoort net één punt meer, met 89/100 punten in tegenstelling tot S8’s 88/100 punten.

Vooral op het gebied van zogenoemde ‘artifacts’ scoorde het toestel van Samsung behoorlijk laag. DoXMark: “De S8 had een behoorlijk lage score op het gebied van artifacts met inconsistente scherpte als grootste nadeel. Beide toestellen die we testte hadden een behoorlijk zichtbaar verlies in scherpte tussen het midden van het scherm en de uithoeken van het frame, wat een grote impact heeft op de beeldkwaliteit.”

Vooral de score op het gebied van artifacts haalde de totaalscore van de Galaxy S8 omlaag. Op verdere punten als contrast, autofocus, geluid en texture scoorde de Samsung hartstikke goed. Ben je daarentegen een echte ‘fotofiel’, dan kan dat ene extra puntje van de Google Pixel net het verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *