Camera showdown: Huawei P20 Pro vs Galaxy S9 Plus

De strijd der titanen barst los
Twee ontzettend goede camera’s, maar welke is het beste?

Smartphones hebben tegenwoordig een steeds diversere aanpak als het gaat om marketing; de ene telefoon heeft een gigantisch beeldscherm terwijl de ander een grotere batterij heeft. Een algemene tendens is daarentegen overduidelijk: meer=beter. Dat moesten ze ook bij het Chinese Huawei gedacht hebben, want de Huawei P20 Pro heeft een triple-camera! De vraag resteert dan: is het een gimmick of kan de camera de vergelijkbare topper van Samsung, de Galaxy S9 Plus, verslaan in een één op één?

Het eerste wat opvalt tijdens de vergelijking zijn de kleuren. De P20 Pro heeft twee kleurencamera’s van 40MP en 8MP (telefotolens) en een zwart-wit-camera van 20MP. Waarschijnlijk zorgt deze hoogst eigenaardige set-up voor een stevige bump in kleuren. Dat neemt niet weg dat de Galaxy S9 Plus (in het eerste voorbeeld) een stuk ‘zachtere’ foto’s maakt. Duidelijke uiteindelijk winnaar: P20 Pro.

Nu, tijdens het filmen van een 4K-video gebeurt er iets raars. In het filmpje van de Huawei P20 Pro lijkt het alsof er een aardbeving plaatsvindt, terwijl de Galaxy S9 Plus een prachtig en vooral stabiel beeld genereert. Nu, ik weet niet of de filmer rechts- of linkshandig is en misschien zelf wat schokte, maar de verschillen zijn immens. Videowinnaar: Galaxy S9 Plus.

Wat betreft selfies (hey, het is 2018 en dat is een belangrijk aspect voor veel gebruikers) wint de S9 Plus uiteindelijk ook. Hoewel de synthetische beauty-modus op beide toestellen uit staan, lijkt de P20 Pro alsnog een veel te zachte foto te maken.

En dan nu de nachtmerrie van iedere fotograaf: te weinig licht. Hoewel beide toestellen een schemerig Parijs redelijkerwijs kunnen vastleggen, verandert de S9 Plus alle donkere scènes in een oranje gloed. Beide toestellen maken een scherpe foto maar de kleuren van de P20 zijn stukken natuurlijker. Wanneer de camera aan het filmen gaat begint de heisa weer; de P20 is een schokkerige nachtmerrie. Dat is wanneer 4K filmen aanstaat, want in 1080p is alles hartstikke stabiel. wellicht dat een software-update het allemaal wat lekkerder doet verlopen.

Uiteindelijk hebben de twee toestellen allebei voor- en nadelen. De selfies van de Galaxy S9 Plus zijn beter en ook filmen is ontzettend stabiel en consistent, terwijl de Huawei P20 Pro een betere foto maakt als het gaat om kleuren. Check de volledige vergelijking hieronder.

[gv data=”Q_K0R99VN7I”][/gv]

Foto @TheTechChap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *