Cameratest: OnePlus 5 vs iPhone 7 Plus vs Galaxy S8

Oneplus 5 vs iPhone 7 Plus vs Galaxy S8 cameratest
De resultaten zijn bij vlagen (letterlijk) schokkend.

Vanaf het eerste moment dat OnePlus ons ging teasen met haar nieuwe OnePlus 5, werd de focus gelegd op het camerawerk van de smartphone. Nu het toestel eindelijk officieel gepresenteerd is, weten we dat er een dubbele 16 megapixel-camera aanwezig is en 12 megapixel-selfiecamera. Aan de OnePlus 5 reviews te zien, is er echter weinig lof voor de kiekjes die OnePlus’ toestel maakt.

Dankzij YouTuber en tech-geek Krystal Key hebben we nu echter ook goed vergelijkingsmateriaal ten opzichte van andere toppers. In onderstaande video vergelijkt Krystal vergelijkbare foto’s en video’s van de OnePlus 5, iPhone 7 Plus en Galaxy S8 met elkaar. Bij de eerste de beste foto is het kwaliteitsverschil tussen de iPhone en Android-toestellen goed zichtbaar.

Ook in de navolgende kiekjes weet de OnePlus 5 zich verre van te onderscheiden van haar populaire concurrenten. Vaak zijn de foto’s ietwat flets en beschikken ze over minder details dan de andere twee toestellen.

Misschien nog vervelender voor gebruikers van de OnePlus 5 is dat het toestel op het gebied van video’s wel in staat is om mooi beeldmateriaal te maken, ware het niet dat de smartphone optische beeldstabilisatie mist en je schokkerige resultaten krijgt. Al met al een pijnlijke cameratest voor OnePlus, waardoor ook het marketingteam zich weer eens achter de oren mag krabben.

[gv data=”LInflBKFS-k”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *