CHADDER: nieuwe ‘veilige’ messenger-app van McAfee

CHADDER
John McAfee komt ook met een superbeveiligde messaging-app; CHADDER. De versleutelde berichten zouden door niemand gelezen kunnen worden, behalve de ontvanger.

Net als oa de Telegram app en de Hemlis app (tba) wil ook McAfee een dienst in de markt zetten die privacy hoog in het vaandel heeft staan: “CHADDER is a fun and easy to use messaging APP that happens to keep your communications private. So private that we can’t see it ourselves.

De app maakt hiervoor gebruik van een keyserver; de sleutel om een bericht te decoderen is dan alleen in handen van de ontvanger. Berichten van CHADDER die eventueel onderschept worden zijn daardoor onleesbaar.

Chadder is per direct uitgebracht (gratis) voor zowel Android als Windows Phone. Een iOS-versie ontbreekt vreemd genoeg, al zou deze later moeten volgen. De app is nog wel heel basic en werd overigens ontworpen door Future Tense Private Systems (FTC), het nieuwe bedrijf van John McAfee. Dat bedrijf richt zich op diverse privacy-gerelateerde oplossingen, zoals D-Central.

[gv data=”mXjmg9IgSMI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *