Cheat-maker onthult zelf Fortnite-pro die valsspeelt (video)

Gesnapt
De professional kon miljoenen verdienen, was hij ook daadwerkelijk goed geweest…

Fortnite is vooralsnog de grootste game op aarde (misschien zelfs ooit) en dat gaat gepaard met grote prijzenpotten voor toernooien. Helaas zitten er ook in het professionele circuit rotte appels tussen, zo onthult een cheatmaker zelf.

Cheatmaker CBV brengt in de onderstaande video een Fortnite-pro genaamd Johnathan Kosmala aan het licht. De speler zou contact hebben opgenomen met CBV om zijn cheat-software te kopen maar nadat de codeur erachter kwam wat de reden voor het aanschaffen van de hack was, besloot hij een geweten te kweken.

Uit screenshots gepubliceerd door CBV zelf blijkt dat Kosmala graag een helpend handje van een virtuele god zou krijgen en kocht voor $60 dollar de software, een simpele wallhack waarbij vijanden altijd zichtbaar zijn, ook achter objecten. De prof wist daardoor precies waar iedereen zich bevond.

Maar natuurlijk is het moraal besef van de cheatmaker verwerpelijk. Hij maakt immers software die gebruikt wordt om vals te spelen. Volgens CBV ging Kosmala daarentegen te ver door de software te gebruiken tijdens kwalificatiepotjes voor de World Cup. Hoewel hij het doorgaans geen enkel probleem vindt dat mensen zijn software gebruiken, gaat Kosmala volgens hem over de grens omdat hij het doet voor financieel gewin.

Tja, met die filosofie is het verpesten van iemand ‘gewone’ potje ook niet verantwoord en je zou zelfs kunnen stellen dat het verspillen van iemands tijd ook financieel cockblocken is. Tijd is immers geld. Het zou ook zomaar kunnen dat CBV gewoon geld probeerde te ontfutselen van Kosmala en na een mislukte chantagepoging besloot de informatie prijs te geven. Overigens beweer de sofwaremaker wel het geld aan Kosmala terug te hebben gegeven. Coulant van hem!

Hoe dan ook, de pro is uit zijn team, Team Kaliber, gegooid en Epic Games zegt actief te controleren op cheaters in de leagues op basis van uiteenlopende parameters. Helaas voor Epic zijn wall hacks ontzettend moeilijk te identificeren. Men kan een speler gehoord hebben, gokken dat iemand zich ergens bevindt of hele snelle reflexen hebben. Dat maakt de zaak extra moeilijk.

[gv data=”COqyuDrQbtM”][/gv]

Lees ook alles over de meest recente update, die vooral in het verkeerde keelgat schoot bij streamers en pro’s. Of wat dacht je van de groei, die Fortnite ondanks het succes van Apex Legends toch nog blijft genieten?

Screen @CBV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *