Cheats: Zo luister je YouTube-audio op de achtergrond

Niet doorvertellen!
Android- en iOS-gebruikers kunnen met deze cheats toch op de achtergrond YouTube gebruiken.
Foto @Flickr

Een van de meest gewilde features van YouTube is de mogelijkheid om audio te luisteren, maar tegelijk iets anders te doen op je smartphone. Die frustratie – het onoplettend wegklikken van de app om vervolgens een pijnlijke stilte te veroorzaken – is relatief makkelijk te omzeilen. Hieronder een tutorial zodat je lekker YouTube-muziek kunt luisteren op de achtergrond. Gratis, welteverstaan.

Soms is Spotify gewoon niet goed genoeg, of luister je liever naar die onofficiële track, in plaats van de verwaterde, kapot gemonteerde track op de streamingdienst. YouTube is dan de place to be, maar niet als je tegelijkertijd iets anders wilt doen. De YouTube-app speelt namelijk alleen content af als voorgrond-app.

Met de onderstaande ‘cheats’ kun je die irritante feature omzeilen. Overigens kunnen betalende YouTube Red-gebruikers de app wel op de achtergrond laten doorspelen (en zonder reclame content bekijken). Helaas is Red tot dusver niet in Nederland beschikbaar, al gaan er geruchten dat dat niet meer lang duurt.

Android
– Open youtube.com in je Chrome-browser
– Tik rechtsboven op de 3 puntjes (niet van Chrome, maar van YouTube zelf) en selecteer ‘Desktop’
– Ga naar de video die je wilt beluisteren en druk op ‘play’
– Accepteer eventueel de notificaties die YouTube je wil sturen
– Wanneer je Chrome afsluit kun je via de notificatie doorgaan met afspelen

iOS
– Download de Dolphin Web Browser via iTunes
– Open youtube.com in de browser
– Ga naar de video die je wilt beluisteren en druk op ‘play’
– Wanneer je de browser afsluit kun je via het iOS Control Center doorgaan met afspelen

Nu, met de bovenstaande cheats kun je een van de grootste nadelen van YouTube omzeilen, maar Google zal vast opmerken dat hun paywall-light-systeem omzeilt wordt. Mogelijk is het dus binnenkort al weer uit met de pret. Tot die tijd lekker YouTube-filmpjes beluisteren terwijl je iets anders doet! Laat in de comments weten of het bij jou werkt en of je wellicht nog andere manieren kent.

Meer over YouTube lezen terwijl je op de achtergrond iets van de videosite beluistert? Lees hier waarom de site na een blunder hun zoekalgoritmes aanpaste. Ben jij zelf een YouTuber of wil je er eentje worden? Houd er dan wel rekening mee dat het wederom moeilijker is geworden om geld via de website te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *