Check deze razendsnelle nieuwe 22.5MP sensor van Sony

Sony's IMX318 aan scherpstellen op bloemen
Het Japanse techbedrijf komt met twee demovideo’s die de mogelijkheden van diens nieuwe sensor tonen. Indrukwekkend? Jazeker!

De eerste is wellicht de kortste demovideo OOIT, (vier seconden) maar het toont wel in een blink of an eye de kracht van de nieuwe sensor. In een razendsnel tempo weet het stukje techniek zich te focussen op een object.

De sensor draagt de naam IMX318 met zich mee en beschikt over 22.5 megapixels. De gekoppelde camera zal standaard beschikken over een hybride autofocus en elektronische beeldstabilisatie. Dit is tamelijk uniek. Geïnteresseerde telefoonmakers kunnen de techniek als één pakket bij Sony kopen, zonder de tussenkomst van andere camera-onderdelen op het gebied van beeldstabilisatie. Sony zegt dat de autofocus slechts 0.03 seconden in beslag zal nemen voor foto’s en 0.017 seconden voor een video.

Vermoedelijk zullen de Japanners later dit jaar bekend maken welke toestellen gaan beschikken over de nieuwe camerasensor. In een andere video zien we het verschil tussen het wel- en niet hebben van de beeldstabilisator. Check de korte demo’s in de twee filmpjes hieronder.

[gv data=”1GSdgnB3-W4″][/gv]

[gv data=”Nx8dxw0RQcs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *