Checken: Alle nieuwe content die naar S1 Apex Legends komt

Creep
Leviathans, Wattson en nog veel meer.

Alle Apex Legends-spelers die dachten dat we de komende anderhalve maand even zoet waren met de nieuwe content (Octane en de battle pass) heeft het fout. Een Reddit-gebruiker genaamd FrozenFroh heeft namelijk alle geteasede, gelekte en anderzijds ontfutselde informatie over aankomende updates voor dit seizoen onder elkaar gezet. En man, wat komt er een hoop toffe shit naar de game.

Thunderdome
Laten we kalmpjes beginnen: Thunderdome wordt aangepast. Jazeker, deze keiharde Mad Max-reference is op dit moment een beetje karig. Het oude stadion, gelegen aan de zuidwestelijke rand van de map is op het moment een beetje matig. De omgeving spawnt zeer goede loot, maar is door alle gekke rotjes, hangende kooien en rare constructies een beetje verwarrend. De locatie zal waarschijnlijk binnenkort volledig uitgebouwd worden.

Nieuw wapen
In de onderstaande trailer voor dit seizoen kregen we tevens een sneak peek van het nieuwe wapen, de nieuwe Legend en nieuwe monsters. Okay, ook dat pakken we systematisch aan. Het nieuwe wapen, de L-Star, wordt een energiewapen dat legendarische ammo schiet. Dat betekent dat het wapen alleen in drops te vinden is. De gun is kort te zien in de trailer (0:30); een karakter op het dak schiet rode lazers naar beneden.

[gv data=”7M4Vds3fI9E”][/gv]

Nieuwe Legend
Je leest het goed, er komt ook een nieuwe Legend uit voor dit seizoen. Hoewel we dachten dat Octane de enige Legend was die we dit seizoen mochten proberen, bevestigen meerdere lekken dat Wattson nog dit seizoen gaat komen. Haar abilities waren al gelekt, en hinten op een personage dat traps gebruikt (zoals Caustic).

In dit geval lijken het stroom-vallen te zijn. Haar passive is waarschijnlijk het passief opladen van haar schild, vergelijkbaar met de healing passive van Octane. Dat is mijn interpretatie althans; haar Tactical ability kan wellicht één shieldcell per keer opladen. Aan de andere kant zou het een offensieve ability kunnen zijn; een EMP die (zoals de Arc Star-granaat) schilden verwoest of tijdelijk uitschakelt.

Monsters komen!
Het laatste wat we dit seizoen nog mogen verwachten van Apex zijn monster. Jazeker, die gigantische dinosauriër-achtige dingen die in de verte lopen te lopen? Die komen waarschijnlijk naar het eiland. De locatie van de zogenoemde Leviathans zal waarschijnlijk willekeurig zijn en wellicht dat ze spelers die in de buurt komen zelfs kunnen verpletteren met hun poten.

Ook vliegende wezens zullen in de game worden geïntroduceerd (ook kort te zien in de trailer (0:30). De zogenoemde Flyers zijn middelgrote draak-vogel-hybrides die spelers eventueel schade kunnen toebrengen. Dit voegt een tweede PvE (player vs environment) mechaniek aan de game toe. Zo moet je misschien straks oppassen dat de beesten je niet aanvallen, omdat je ze dan moet neerknallen, wat de locatie van je team verraadt.

Vooral dit laatste nieuwtje is heel interessant, want in plaats van datamining, lekken en andere shady manieren om achter deze informatie te komen, gebruikte de community allemaal promotiemateriaal en het achterliggende verhaal (via Titanfall, de game van Respawn die dit universum introduceerde) om achter de nieuwe gameplay-implicaties te komen.

Zo werden er in Titanfall meerdere Repulsors verwoest. Wat is een repulsor? Nou, de locatie op de map heet repulsor en daar staat in principe een gigantische antenne. Deze antenne zendt geluidsgolven uit om de prehistorische wezens op afstand te houden. Waarschijnlijk wordt de toren ergens dit seizoen verwoest, waardoor de monsters mogelijk langzaam dichterbij komen.

Lees ook: Apex Legends guide: Zo level je de battle pass het snelst

Screen @RespawnEntertainment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *