Checken of een iPhone gestolen is doe je zo

Een stockfoto die zó slecht is, dat we hem wel moesten gebruiken
In een poging het aantal diefstallen van iPhones terug te dringen heeft Apple een tool gemaakt waarmee je in een handomdraai kunt checken of een iPhone gestolen is of niet.

Op deze site van Apple kun je aan de hand van het IMEI- of serienummer zien of de telefoon op afstand is vergrendeld. Als een iPhone is gestolen, kan de rechtmatige eigenaar deze namelijk op afstand vergrendelen wanneer de functie ‘Zoek mijn iPhone’ is ingeschakeld. Een functie die Apple sinds iOS 7 aanbiedt.

Als dit het geval is bij een tweedehands iPhone, weet je dus dat er iets niet in de haak is. Als je ziet dat de functie ‘Zoek mijn iPhone’ nog is ingeschakeld, betekent dit ook dat de verkopende partij de iPhone op afstand zou kunnen wissen. Ook dat wil je niet.

IMEI iPhone vinden

Om het IMEI van je iPhone te achterhalen ga je naar Instellingen > Algemeen > Info. Daar zie je het nummer achter ‘IMEI’ staan. Bij de iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c en de iPhone 6 kun je het IMEI-nummer ook op de onderkant van de behuizing aan de achterzijde vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *