China wil iPhone 6 verbieden na copyright-claims

China wil iPhone verbiedenDe autoriteiten in Beijing hebben de verkoop van Apple’s iPhone 6 en 6 Plus aan banden gelegd. De smartphone zou teveel lijken op een vrij onbekend toestel van een Chinese fabrikant.

Volgens de Wall Street Journal heeft het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het design van het Android-toestel, genaamd de 100c, een copyright claim ingediend. Uiteindelijk kreeg het Chinese bedrijf gelijk, maar Apple kan toch nog in hoger beroep gaan.

Toch is het niet echt een verrassing dat dit gebeurd. Chinese fabrikanten proberen wel vaker Amerikaanse designs na te maken. Vervolgens maken ze het moeilijk voor de Amerikanen om zaken te doen in China. Het lijkt er dan ook sterk op dat de 100c pas werd geïntroduceerd nadat Apple’s iPhone 6 en 6 Plus gelanceerd werden in september 2014.

In de onderstaande video zie je het Android-toestel in volle glorie. Het toestel lijkt op een iPhone zoals alle smartphones op elkaar lijken, dus wat ons betreft is de claim nogal vergezocht. De actie van de autoriteiten zal hoe dan ook weinig impact hebben op de iPhone-verkoop, aangezien het gaat om modellen van bijna twee jaar oud. De meeste Apple retailers verkopen op dit moment de 6s en de 6s Plus.

[gv data=”ppmsvrcm47k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *