Chinezen bouwen smartwatch die op Android draait

InWatch One
Laat het maar aan de Chinezen over om een smartwatch te vervaardigen waar je wél wat mee kan.

Ieder groot techbedrijf broedt momenteel op een smartwatch, Van Samsung tot Microsoft en Apple, allen claimen straks een plekje om je pols. Maar laten we niet vergeten dat er al lang, héél lang, dergelijke veelzijdige horloges op de markt zijn. De recent gecrowdsourcete Pebble bijvoorbeeld, of deze InWatch One. Een horloge met camera, simkaartslot, én Android 4.0.

Wat InWatch heeft gedaan is eigenlijk een telefoon verkleinen en tot horloge verbuigen. Hij komt met een 1.54-inch aanraakdisplay en een resolutie van 240 x 240 pixels, draaiend op een dual-core processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Ook heeft de InWatch One een 2 megapixel camera en een 500mAh batterij.

De connectiviteit wordt verzorgd door WiFi, Bluetooth en GPS. Het besturingssysteem is overigens omgedoopt tot inDroid, aangezien het een custom versie van Android betreft. Het komt met populaire apps als WeChat, Sina Weibo, QQ en Baidu voorgeïnstalleerd.

Kosten: 1,78 RMB, omgerekend zo’n 220 euro.

[lg_folder folder=”InWatch/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. als hij maar niet warm aan de pols word. Maar dit laat maar weer eens zien hoe ver ze in het oosten zijn en hoelang het duurd voordat zoiets dergelijks mainstream word in europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *