Chrome is groter dan Internet Explorer in Nederland

Nederlandse browseroorlog juni 2013
Als je naar bovenstaande grafiek kijkt dan zie je dat het een kwestie van tijd was voordat Chrome Internet Explorer zou inhalen als meest gebruikte browser. Afgelopen maand was het dan eindelijk zo ver en was Chrome groter dan Internet Explorer.

Als we de gegevens van StatCounter mogen geloven dan kwam Chrome uit op een marktaandeel van 33,36% (+0,38% tov mei 2013) en zakte Internet Explorer tot 33,11% (-0,35%). Verder zien we Firefox steeds verder afglijden terwijl Safari langzaam terrein blijft winnen. Nummer 5 in de markt is de standaard Android browser, maar die browser zal op termijn verdwijnen/vervangen worden door Chrome. Hieronder nog even de top 5:

Chrome 33,36%
Internet Explorer 33,11%
Safari 15,59%
Firefox 15,02%
Android 1,91%

In de Verenigde Staten zit IE sinds een paar maanden op een steile glijbaan naar beneden.
Nederlandse browseroorlog VS juni 2013

Ook wereldwijd is de opmars van Chrome, voornamelijk ten koste van IE, niet te stoppen.
Nederlandse browseroorlog wereldwijd juni 2013

Zelf naar de cijfertjes kijken kan je bij StatCounter doen.

Wat is jouw favoriete browser? En wissel je eigenlijk wel eens? Of blijf je trouw aan één browser?

4 reacties

  1. Wat ik eigenlijk opvallender vind is dat firefox zo afglijd.

    Ik heb safari al heel lang niet meer gebruikt dus kan het niet vergelijken maar vind firefox nog steeds een van de beste. Vooral omdat de bookmarkts zo goed te ordenen zijn.

  2. Chrome word momenteel zeer aggresief in de markt gezet. word gratis geinstralleerd bij adobe, java e.d.terwijl de browsers steeds logger word, meer functies krijgt en tegenwoordig moet je al inloggen met je G account wil je er prettig mee werken.

    Chrome was super fijn tijdens de release, lekker licht en snel. Als je nu kijkt naar de benchmarks steekt IE10 er met kop en schouders bovenuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *