Chrome vanaf deze maand populairste browser in Nederland

Browser gebruik in Nederland
De maand juni 2013 zal de boeken in gaan als de maand waarin Microsoft’s Internet Explorer na jaren dominantie niet langer de meest gebruikte internetbrowser van Nederland is.

Het bedrijf Statcounter dat internet gerelateerde statistiekjes bijhoudt, ziet maand op maand het aandeel van Internet Explorer afnemen. Ook Firefox levert langzaam steeds een beetje in. Het is vooral Google’s Chrome, maar in mindere mate ook Apple’s Safari die hiervan profiteert.

Vorige maand had IE nog een marktaandeel van 33,5 procent tegenover 33 procent voor Chrome. Het moet raar lopen wil de trend die we in de grafiek zien in juni breken. We mogen dus redelijk safe concluderen dat Chrome vanaf deze maand de meest populaire browser van Nederland is. Dat doen ze goed bij Google, want Chrome wordt succesvol gepromoot via alle diensten die Google aanbiedt.

Kijken we naar onze eigen website statistieken over de afgelopen maand, dan zien we dat het aandeel van Internet Explorer nog veel kleiner is en zelfs Firefox bijna groter is.
Apparata browser gebruik 2013

9 reacties

 1. Chrome is goed! Ik snap niet waarom mensen IE blijven gebruiken?
  Firefox is wat mij betreft zeker zo goed, maar als je een android hebt dan ben je beter af met Chrome. Dan kan je al je browsergegevens bereiken op al je apparaten 🙂

  • @vale46:

   – IE10 is de snelste browser op dit moment (=feit, check benchmarks)
   – Meeste lichte browser zonder eindeloze add-ons en extensies
   – Activiteiten worden niet gebruikt voor reclame doeleinde
   – en dan heb je nog de groep die niet weet wat een browser is en standaard IE gebruikt 🙂

   • @Laue: Omdat ze onlangs een grote nieuwe verandering hebben doorgevoerd. Het zou een dikke faal geweest zijn mochten ze niet beter geweest zijn.
    Maar de inhaalbeweging zal niet lang duren.
    Wat is er mis met extensies? Het zijn hele handige tools om je leven makkelijker en aangenamer te maken. Ik vind het eerder negatief dan IE dat niet heeft.
    Wat, reclame? Wat is dat (adblock)? daar mee zie je meteen het nut van een extensie.
    die laatste groep zit toch niet op sites al deze??

 2. Bij mij blijft Firefox op nr.1 staan gevolgd door Chrome.
  Iemand die weet waarom Firefox achteruit gaat?

  Het negatieve van Internet-Explorer vind ik de snelheid (OK. in het verleden dan) en het ontbreken van add-ons. Ik zou niet meer zonder Ad-Block kunnen!
  Nadat ik er achter kwam dat er snellere browsers waren dan Internet Explerer Firefox gekozen, en ik zou ook nooit meer terug gaan naar IE, ben gewoon klaar met ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *