‘CIA probeert al sinds 2006 iPhones en iPads te kraken’

CIA-Apple-Kraken
De CIA zou in het geheim al jaren bezig zijn om de beveiliging van Apple-producten te kraken.

Website The Intercept baseert dit gerucht op documenten van Edward Snowden. Mochten dit kloppen, dan was de CIA er in ieder geval snel bij.

Spionage
Nog voordat de eerste iPhone in 2006 gelanceerd werd, zouden er geheime bijeenkomsten onder de naam ‘Jamboree’ georganiseerd worden om de beveiliging van Apple-producten te onderzoeken en te kraken, zodat de toestellen gebruikt kunnen worden om gebruikers te bespioneren.

Als ook de versleutelde software op iPhones en iPads kon worden gekraakt, was het mogelijk voor de CIA om stiekem malware te verstoppen. Zonder dat je het weet kon alle informatie die je opsloeg op je iPhone op die manier doorgestuurd worden naar de CIA.

Xcode
In het artikel (dat overigens erg interessant is om te lezen), is precies te lezen hoe de CIA probeerde om door de beveiligingsmuur van Apple heen te komen.

Zo lanceerden ze in 2011 een eigen versie van Xcode, het programma waar ontwikkelaars Apple-apps mee bouwen. Als ontwikkelaars deze CIA-versie van Xcode gebruikten, kon de overheidsinstantie zelf aanpassingen maken, zoals het doorsturen van data in het geheim.

Gelukt?
De documenten zijn er zeker van dat deze Jamboree-meeting tot in 2012 plaatsvonden, al zou het onderzoek ook anno 2015 nog steeds aan de gang zijn. Uit het artikel wordt niet duidelijk of de CIA er ook in geslaagd is om de beveiliging van Apple te kraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *