CoD: Modern Warfare gaat mee in gehate hype

Doe het niet
Nou, dat had helemaal niet gehoeven Activision…

Call of Duty-fans wachten al jaren op een nieuwe Modern Warfare en alle vroege gameplay, de nieuwe modi en nieuwe features wijzen erop dat dit een meesterlijke nieuwe Call of Duty-game gaat worden. Helaas durft Activision het daar niet bij te laten en komt er ook een modus naar de game waar velen niet op zitten te wachten.

Als we YouTuber LongSensation mogen geloven krijgt CoD: Modern Warfare namelijk een battle royale-modus. De ooit zo populaire gamemodus (mainstream gepionierd door PUBG, gepopulariseerd door Fortnite en geperfectioneerd door Apex Legends) kwam al eerder naar de franchise in de vorm van Blackout. Die sub-game doet het daarentegen niet geweldig en Activision heeft ongetwijfeld Blackout als indirecte beta gebruikt voor het concept.

En dat concept, hoewel dus blijkbaar belangrijk voor de franchise, is een beetje oud aan het worden. Niet alleen lijken CoD-fans klaar te zijn met de door microtransactions gefundeerde spelmodus, een game als Modern Warfare heeft misschien niet eens zo’n modus nodig. Er komen immers al zo veel nieuwe modi naar de game, waarom zou je je spelersbasis dan verder vedelen met nóg meer modi?

https://twitter.com/LongSensationYT/status/1159067410344882176

Hoewel het hier een lek betreft (meerdere YouTubers zeggen van insiders iets in deze richting gehoord te hebben) weten we nog niet precies hoe de BR-modus gelanceerd gaat worden. Het lijkt erop dat de modus pas later aan de game wordt toegevoegd. Ook wordt er gesuggereerd dat de modus los van de hoofdgame beschikbaar wordt, maar toch aan de game verbonden blijft. Hoe dat precies in z’n werk gaat is dus nog even afwachten.

Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor de PC, PlayStation 4 en de Xbox One.

Lees ook: Deze kneus gaat 20 jaar de bak in na ‘grapje’ in Call of Duty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *