CoD: Modern Warfare krijgt briljante Fortnite cross-play functie

Handig!
PC-gamers zullen niet ongeremd kunnen gaan huishouden tegenover console-spelers.

Vorige week werd het langverwachte Call of Duty: Modern Warfare (2019) aangekondigd. Voor het eerst gaat Activision hun fanbase niet helemaal leegtrekken met alle DLC, toevoegingen en season passes en die filosofie vloeit door in de manier waarop spelers met elkaar zullen gaan samenspelen.

[gv data=”mtjkqrvUg_4″][/gv]

Als gamers straks helemaal klaar zijn met het choquerende, op realisme gerichte verhaal van het belachelijke getitelde Modern Warfare, dan zullen de meesten lekker met de multiplayer aan de slag gaan. Als eigenaar van een Xbox One en PC kan ik daarentegen niet met mijn maten samenspelen, die allemaal een PlayStation hebben. Nou, dat kan dus straks wel.

Dat Activision het voor elkaar heeft gekregen om cross play tussen Xbox, PlayStation en PC voor elkaar te krijgen is al nieuws op zichzelf. Zoals gamers zullen weten is het doorgaans zeer moeilijk om concurrenten Microsoft en Sony bij elkaar in een ruimte te krijgen. Meestal is het Sony dat moeilijk doet terwijl Microsoft samenspel tussen alle gamers propageert.

Samenspel tussen Xbox, PlayStation en PC zal daarnaast een gigantische impact op de industrie hebben. Cross-play is altijd een lastig onderwerp geweest, maar als mainstream blockbusters als Call of Duty (en eerder Fortnite) het voor elkaar krijgen, zal de rest van de game-industrie hopelijk snel volgen.

Call of Duty baseert daarbij hun cross-play-systeem op dat van Fortnite. Gamers worden straks ingedeeld in servers op basis van hun input-apparaat. Als je met een muis en toetsenbord speelt, zul je doorgaans met PC-gamers worden gematcht terwijl je met een controller vooral tegenover console-gamers zult staan. Speel je met een gemixt team, dan zullen console-gamers moeten afzien en het opnemen tegen (grotendeels) PC-gamers.

Zo zijn potjes grotendeels eerlijk; iemand met een controller heeft doorgaans geen kans tegenover iemand met muis en toetsenbord. Met een ouderwetse muis ben je namelijk veelal een stuk accurater, sneller en behendiger dan met een pookje op een console.

Kortom, iedereen kan lekker met elkaar spelen straks. Call of Duty: Modern Warfare komt eind oktober van dit jaar uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Oh, en heb je geen van die apparaten in huis, dan kun je altijd nog CoD spelen op je smartphone. Alles over die aankomende game lees je in dit artikel.

Via: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *