Cointroversiële berichtendienst Kik messenger sluit

bitcoin-down-kik-shut-down
Nieuwe focus op Bitcoin al even omstreden + live koersupdate.

De berichtendienst Kik heeft al even geleden een cryptomunt met de naam Kin ontwikkeld. In een blog meldt zij nu dat de berichtenservice definitief down gaat, zodat het management de focus volledig op de cryptomunt kan richten.

De berichtenservice was populair omdat zij het toestond dat mensen zonder registratie berichten konden delen. Die mogelijkheden zorgden ook voor controversiële situaties. Zo bracht onderzoek van de BBC in 2018 aan het licht dat de Kik berichten sinds de oprichting in 2010 een rol hadden gespeeld in liefst 1.100 zaken van seksueel (kinder)misbruik. Kik reageerde toen nogal kortaf met de melding dat zij constant aan de veiligheid wil werken.

Met de sluiting brengt Kik het personeelsbestand terug van 80 naar 19 werknemers en gaan de overheadkosten volgens oprichter Ted Livingstone met 85 % omlaag. Deze kostenbesparing wil het management inzetten om het juridisch gevecht met Amerikaans beurstoezichthouder SEC vol te kunnen houden. Na een lancering van de cryptomunt, waarmee 100 miljoen dollar werd opgehaald, beschuldigde de SEC de organisatie ervan dat dit illegaal gebeurd was omdat ze niet de juiste vergunningen hadden aangevraagd.

Kin wil het besluit aanvechten en bovendien de gebruikers en bezitters van de munt aansporen tot actieve participatie en het aantal bezitters uitbreiden. Zo verwacht men tegen de SEC een niet te negeren klantendatabase op te bouwen. Het is nog niet bekend wanneer de dienst ermee ophoudt.

Ondertussen beleven de cryptobeurzen weer een negatieve dag. In de live koersen, die ik vandaag om 16.20 uur vastlegde leiden zowel de Bitcoin als de diverse Altcoins verlies. Dit leidt uiteraard ook tot negatieve weekresultaten. In het onderstaande overzicht zie je de actuele stand van zaken.

bitcoin-altcoin-top-5-negatieve-dag-weekkoersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *