Colin Furze maakt episch pyro-pak, voor iedereen met Rammstein-ambities

Auteur: , 13 Reacties
Colin Furze

We kennen Colin Furze allemaal van zijn briljante en bizarre uitvindingen. Eerder schreven we al over zijn gruwelijke Wolverine-klauwen en de magnetische schoenen waarmee je over het plafond kan lopen. Maar de door X-Men geobsedeerde uitvinder heeft weer iets nieuws!

Ook dit keer is zijn bedenksel X-Men gerelateerd. Furze komt met een heuze vlammenwerper: gebasseerd op X-Men character Pyro. In een beschrijving onder een van zijn YouTube-video’s laat hij weten dat hij zich het meest kan identificeren met deze fictieve superschurk.

De vlammenwerper werkt als volgt: Furze verbindt een kleine gastank met propaangas aan een ontstekingsmechanisme aan zijn pols. Dat zorgt in combinatie met de waakvlam aan zijn andere pols voor flinke steekvlammen.

Ook dit keer heeft Furze weer een making of video voor zijn project opgenomen, die dit keer bewust wat minder gedetailleerd is. Waarschijnlijk beseft ook Furze dat het verstandiger is zijn YouTube-fans niet te voorzien van een blauwdruk voor het maken van een eigen vlammenwerper.13 reacties

Ik denk dat als je een beetje googled dat je direct een blauwdruk kan vinden voor een vlammenwerper…
@mybuzz95: Daar heb je geen blauwdruk voor nodig.
@robert110: Nee, maar een “veilige” vlammenwerper maken is een tweede. :)

Zag laatst nog een filmpje van iemand die deed vuurspuwen met benzine! Dat weet je wat voor soort types er rond lopen.
@Laue: Daar geef ik je gelijk in, sommig types zouden beter 2 keer nadenken.


Het punt dat ik wou maken is dat ik het eigenlijk niets opbrengt om zo’n dingen niet te laten zien in youtube filmpjes,etc. Omdat het zo gemakkelijk is om aan die informatie te geraken.
Dan denk ik dat je beter laat zien hoe je het relatief veilig kan maken i.p.v. zo’n dingen eruit te filteren.
@mybuzz95: Hij laat alles zien, is alleen wel in een ander filmpje. Dit is de eindresultaat-film.
@mybuzz95: Op het kanaal van Furze staat ook een uitgebreide versie waarin hij precies laat zien hoe het allemaal werkt en wat hij allemaal voor materialen gebruikt.
@dondeboer: bedoel je het filmpje wat in dit artikel staat gelinkt onder de woorden ‘making of’ ?
@Marjolein: Yup :)
OMG geniaal deze vent!
Ook nog eens humor heeft hij!
Die man heeft lef, je moet eens op zijn youtube-kanaal verder zoeken hoe hij erge brandwonden op zijn arm had opgelopen een 6-tal maanden geleden. Nu opnieuw met vuur spelen. Die man heeft wel een geweldige job/hobby!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).