Column: waarom je NU een Oculus Rift moet kopen

Het is écht heel erg vet, jongens
Voor degene die aan het twijfelen is: NU IS HET MOMENT!

Virtual reality is nog lang niet zo populair als controversiële oprichter Palmer Luckey zou hebben gehoopt, maar ik kan voor de technologie vouchen; Ik heb er zelf één! Langzaam maar zeker beginnen ontwikkelaars en consumenten de kracht van de immersive ervaring te begrijpen. In het verlengde daarvan: Tot en met 4 september krijg je een stevige €150 euro korting tijdens de Oculus Summer Sale. Nu is het moment!

VR krijgt nog geen voet aan de grond
Een van de problemen met de integratie van VR is het feit dat de machines behoorlijk prijzig zijn, waardoor lang niet iedereen iemand in zijn omgeving heeft die hen een keer de kracht van dergelijke machines kan laten zien, laat staan er zelf een kan kopen. Daarnaast heb je – om een VR-apparaat te gebruiken – ook een hele stevige computer nodig. Tot slot heb je ook nog eens minimaal 1×1 meter lege ruimte voor je bureau/PC nodig, al is de ervaring het beste als je zelfs twee keer zoveel ruimte hebt.

[gv data=”ask3K_wiiKg”][/gv]

Dus ja, het is nog niet helemaal geland, die bijzondere technologie. Maar 2017 is een goed jaar, zo blijkt uit de recente aankondigingen van Microsoft over hun nieuwe VR-apparaten (van o.a. Dell en Acer) en de bijbehorende schappelijke prijzen. Ook heeft de hoofdrolspeler van dit artikel en de grondlegger van moderne virtual reality – de Oculus Rift Touch – een immens succesvolle summer sale achter de rug. De elite gadget ging voor zo’n €600 euro over de toonbank, maar tijdens een maand in de aanbieding en een subsequente paar weken extra (verlengd vanwege succes) kostte het stukje techniek ‘slechts’ zo’n €450 euro.

Het is het waard!
Maar afgezien van de tijdelijke spotgoedkope prijs van de Oculus, is de techniek zelf vooral de reden waarom je nu een VR-systeem moet aanschaffen, mits je de ruimte en de PC ervoor hebt. Luister, ik ben een echte gamer. Het mag van mij zo realistisch als het maar zijn kan als we het hebben over shooters, racers of welk anders soort game dan ook. En daar selecteerde ik mijn games dan ook op; Realisme. Totdat ik een Oculus op m’n hoofd zette.

Tijdens mijn eerste ervaring met de VR-game Robo Recall realiseerde ik me iets heel belangrijks: Het gaat helemaal niet om realisme in termen van setting of graphics, maar om realisme in de vorm van input. Met andere woorden, hoe realistisch een game ook is, uiteindelijk ben je met een muis aan het klikken op poppetjes of objecten. Met een Oculus op je harses ben JIJ aan het knokken, slaan, schieten en lopen; Je BENT de controller. Wat zeg ik? Er is geen controller, scherm of game, slechts de gesimuleerde werkelijkheid van de game die je zojuist hebt opgestart.

[gv data=”1sFqN72Fim0″][/gv]

Nu zou ik naïef zijn als ik zou denken dat sceptici en tegenstanders van VR zich iets zullen aantrekken van mijn beleving. Het blijft duur, luxe en staat nog in de kinderschoenen vergeleken met conventioneel gamen. Maar dit artikel is ook niet bedoeld voor sceptici. Neen, ben jij al maanden aan het twijfelen, sparen en dromen over een virtuele realiteit, dan is dit je kans.

De Oculus Rift inclusief twee Touch-controllers, 6 gratis games en 2 bewegingssensoren zijn tijdelijk verkrijgbaar voor iets meer dan €450 euro. Tevens zijn een heleboel games in de Oculus app tijdelijk voor 50% procent van de prijs beschikbaar. Oh, en voor ik het vergeet: Dit artikel is niet gesponsord door Oculus of welk ander VR-bedrijf dan ook. Dit artikel wordt gesponsord door een monsterlijke ervaring in een alternatieve dimensie genaamd virtual reality.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *