Compleet nieuw ontwerp voor de iPhones van volgend jaar

Deze iPhones met 5G-verbinding gaan er komen
Volgend jaar staat er veel vernieuwing op het programma voor de Apple iPhone.

Dit jaar doet Apple het nog rustig aan. Volgend jaar presenteert het techbedrijf drie nieuwe iPhones die naar verwachting geen spectaculair nieuw ontwerp krijgen. Dat is volgend jaar wel anders. Meerdere berichtgevingen duiden erop dat Apple echt iets van plan is en nu onderstreept ook de doorgaans betrouwbare Apple analist Ming-Chi Kuo dat.

Volgens de analist gaat Apple het ontwerp van de iPhone voor 2020 grondig aanpakken. Hij baseert dat op onderzoeksnotities. Het huidige ontwerp van de iPhones is sinds 2017 niet meer gewijzigd. De iPhone krijgt in 2020 een nieuwe vorm, ondersteuning voor 5G en als laatste nieuwe functies voor de camera. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten voor de iPhones van 2020.

Eerder deze week berichtte Bloomberg dat Apple van plan is om een in-display vingerafdrukscanner toe te passen op de 2020 iPhone. Al met al lijkt het erop dat Apple pas volgend jaar echt gaat uitpakken met zijn iPhones. Dit jaar moet je zien als een soort iPhone s-update zoals we in het verleden zagen met onder meer de iPhone 5s en de iPhone 6s. (via 9to5Mac)

Nog geen reacties

 1. Niks nieuws. De luie design afdeling van Apple is jaren goed op stoom.
  Kijk eens naar de voorganger van de Iphone X, Vanaf de iphone 6 tot en met de 8 is het design hetzelfde gebleven en dat met legio S en plus versies ertussen.

  Hetzelfde geld voor de Airpods die sowieso niet knap waren maar zelfs een ander kleurtje kan er niet vanaf.

  Kijk eens naar de Iwatch, oogt ook al een half decennium hetzelfde.
  En zo kunnen we wel even doorgaan.

 2. ‘Dit jaar moet je zien als een soort iPhone s-update’

  Wat was het vorig jaar dan?

  Allemaal leuk en aardig, 3 jaar met hetzelfde ontwerp doen maar ik denk dat de meeste mensen met een beetje verstand gewoon volgend jaar gaan afwachten.

  Tijdens de presentatie zal Apple natuurlijk benadrukken hoe geweldig de nieuwe A13 chip wel niet is, tegenover de A12 chip. Merk je daar iets van in praktijk? Nee

  • @ffw88: Helemaal juist !
   We hebben het punt bereikt dat we in weze geen betere hardware meer nodig hebben (snel zat, scherp genoeg, oogt gelikt), maar BETERE software !
   De software is waar het nu om draait en het verschil maakt, dat hebben we heel goed kunnen zien met de Pixel die met dezelfde hardware camera super foto’s maakte tov de competitie. Kijk naar het oude Samsung touchwiz en het nieuwe Samsung ONE UI, een wereld van verschil (duidelijk merkbaar op dezelfde telefoon na de major software update).

   Apple zit altijd goed met de nieuwe A serie cpu’s en ja die zijn gewoon snel, doorgaans de snelste op de markt maar verder dan met een Geekbench en andere Nerdshit merk je dat in de praktijk niet.
   Gezien het ouderwetse en zeer beperkte IOS kan je verder zeer weinig met al die extra power, bijvoorbeeld het echte multitasking kan gewoon niet en daar waar het kan is het extreem beperkt.

   • @turbobrick: ik vind dat altijd zo krom, software afkraken op basis van gebruiksgemak en dat dan stellen als een objectief standpunt.

    Ik heb geen verstand van hoe OS-en onderhuids werken, alles wat ik weet is dat ik Android werkelijk waar ruk vind en iOS gewoon fijn werkt. Ik verwacht nu geen longread over dat Android rationeel beter is. Dit is namelijk niet rationeel. Dit moet je aanvoelen. Men heeft het altijd over ‘handige features’ van Android waarvan niet iedereen ze gebruikt.

    Ik vond Android echt enorm tegenvallen. Dus kraak Apple af wat je wil, ze hebben voor sommigen (ik en ik ken een hoop mensen die hetzelfde hebben) een eenvoudig OS met precies wat je wil en waar je precies weet wat het zit.

    Sluit overigens volledig aan op wat ik al jaren roep: kap toch eens met dat eindeloze fanboy-achtige geneuzel. Altijd maar weer duidelijk maken dat alles wat Apple doet ruk is etc… wat is er mis met accepteren dat wat niet voor jou werkt, voor andere mensen misschien wel werkt? Je hoeft niet onder elk Apple topic maar weer te benadrukken dat alle Apple-gebruikers losers zijn. Dat is een mening en niet eentje die je overal en altijd hoeft te verkondigen. Keuzevrijheid is overal, en kennelijk vinden mensen het nog tof om voor bepaalde telefoons te kiezen. En dat is niet altijd rationeel omdat processor X beter is en videokaart Y beter. Smartphones koop je met het gevoel wat je erbij hebt. Niet alleen maar met redenen.

    • @720s: Als jij daadwerkelijk goed kon lezen en de afgelopen jaren de boel hier volgde dan had je gezien dat ik een GROOT voorstander van de Ipad ben. Heb meer Ipads gehad dan de meeste Apple gebruikers hier en heb zelf een Pro.
     Dat is ook de reden dat ik behoorlijk goed weet hoe IOS werkt en ken de pluspunten (die ik dus ook gebruik) maar ken ook de manco’s.
     Kan op basis daarvan heel goed aangeven dat niet alles makkelijk werkt op IOS en dat is ook gebleken want de laatste jaren hebben we wat Android zaken in een Apple jasje gezien omdat het hout sneed, en daar is niks mis mee.

     Daarbij zie je dan ook dat ik ook kritisch ben op Android en ook niet merken zoals Samsung of Google altijd maar mats. Ik voer mijn discussie zoals ik het zie en daar zijn de comments mijn inziens ook voor bedoeld.
     Als je daar moeite mee hebt raad ik je aan Formule 1 te gaan kijken ofzo.

     Je plaatst een leuk stukje tekst maar schijnbaar heb je niet helemaal door waar het allemaal over gaat.
     Je praat over het kopen van een smartphone met het gevoel dat je hebt en niet alleen met redenen en dat het niet rationeel is …

     Onzin ! Als jij gelijk zou hebben dan zou niemand een iphone Xs gekocht hebben want de X was ook te koop naast de 8 en het gevoel is bij allemaal hetzelfde want het is inweze hetzelfde product qua ervaring, gezien het feit dat het verschil qua hardware niet uit zou moeten maken.

     Natuurlijk kopen mensen wel smartphones op basis van specs en nieuwe technieken. Natuurlijk vinden de meesten een vertrouwde omgeving fijn en dat is prima maar het is toch echt de hardware, de toeters en bellen die zorgen voor vele upgrades en dat is logisch.
     Dat is met auto’s net zo. Mensen rijden niet doorgaans 10 jaar dezelfde auto, getuige de huidige 2e hands markt. Men wilt op den duur gewoon wat anders want men kijkt wel degelijk naar de ‘hardware’ en de toeters en bellen.

     • @turbobrick: grappig dat uitgerekent JIJ anderen wijst op niet kunnen lezen …

      nog grapppiger … je noemde de ipad niet eens in deze post maar claimt dat iemand niet kan lezen.

      Op zeker Turbotrump. Grappenmakert

     • @dgh74: Omdat hij pretendeerd mij te kennen en als dat zo is dan WEET hij, door te lezen van alle posts de afgelopen jaren, wat mij bekoord.
      Jij weet dat ook wel maar jij hebt ook regelmatig last van selectief geheugen verlies.

      Hetzelfde als het ‘voor het gemak’ niet meenemen van mijn kritiek naar bepaalde Android zaken en electronica in zijn algemeenheid.
      Selectief lezen, selectief vergeten en spindoctoren is de spil bij jullie.

     • @turbobrick: waar pretendeerd hij dat ?? Je bent een beetje aant doordraaien vent …

      en over selectief … zie lariekoek en mijn response daarop … turbotrump is weer erg toepasselijk.

     • @turbobrick: daarbij … ik geloof geen reet van je ipad verhaal. Dat roep je alleen maar om te kunnen zeggen dat je overal verstand van hebt ( trumpiriaans zoals gewoonlijk ) .

    • @720s: doe geen moeite. @turbobrick is niet om te buigen. Geeft op vrijwel elk Apple bericht commentaar alsof hij iemand moet overtuigen van zijn mening dat het niet goed is en haalt hierbij zogenaamde feiten aan. Je ziet hem echter vrij weinig tot niet bij andere merken commentaar leveren. Ik moet er altijd wel om lachen, hoe iemand zoveel tijd kan steken in zoiets onbelangrijks, dus ik zeg laat hem lekker zijn mening geven en leven zin geven en ons erom lachen of “inzien hoe slecht het allemaal is”. Jij hebt gelijk laat mensen in hun waarde en laat ze kiezen voor waar zij zich prettig bij voelen en niet door wat een ander er van vind.

     • @lariekoek: correct … iphone hack (opgelost is FEBRUARI) en viola turbotrump en fw88 uit de stekkert.

      Paar dagen later een post over hacks bij sony en huawei ( actueel ) …. en nergens zijn jut en jul te bekennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *