Continuum verandert je smartphone in een desktop PC

Continuum-Windows-10
Microsoft demonstreerde zojuist Continuum, een manier om een Windows 10 smartphone te veranderen in een piepkleine desktop computer, inclusief muis en toetsenbord.

Tijdens de Build 2015 presentatie kregen we te zien hoe deze nieuwe functie in zijn werk gaat. Nadat een smartphone met Windows 10 (via HDMI) aangesloten is op een groter scherm, kan de interface van de desktop heel gemakkelijk aangepast worden naar het display van de smartphone. Ook applicaties die op dat moment draaien worden automatisch passend gemaakt.

Continuum

Muis en toetsenbord
Zodra er een muis en toetsenbord worden ingeplugd, kun je zelfs de desktopmodus gebruiken zoals je dat ook zou doen op een normale computer. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat het hier niet gaat om een volledige desktop-ervaring, maar het komt wel akelig dicht in de buurt als we Microsoft mogen geloven.

Zo kun je bijvoorbeeld geen Win32 applicaties downloaden, maar werken apps die voor Windows 10-apparaten ontworpen zijn wel gewoon goed. Tijdens de demonstratie liet men bijvoorbeeld zien hoe de Windows Phone-versie van Office perfect werkt in desktopmodus op een aangesloten scherm.

Microsoft wil je desktop PC dus niet vervangen door je smartphone, maar als Continuum inderdaad zo goed werkt, kan het een handige manier zijn om je smartphone te gebruiken als simpele computer, terwijl je je krachtige PC thuis laat en gebruikt voor zwaardere taken.

Continuum-Outlook

Nog geen reacties

  1. De marketingafdeling van Microsoft draait op volle toeren en het lijkt te werken: ik begin nu zelfs te denken dat Microsoft echt innovatief bezig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *