Controleer of jouw Snapchat gegevens ook zijn uitgelekt

Trouble with Snapchat
Een groep anonieme hackers heeft de gebruikersnamen en telefoonnummers van zo’n 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers gepubliceerd. De hackers lieten weten dat de gegevens door een lek vrij gemakkelijk toegankelijk waren.

Snapchat zou het lek pas hebben gedicht nadat deze al even openbaar was. Volgens de hackers is het kwalijk dat de informatie zo gemakkelijk beschikbaar was. Aangezien veel gebruikers dezelfde gebruikersnaam voor diverse diensten gebruiken, is met de gelekte informatie eenvoudig het telefoonnummer te achterhalen.

De groep heeft de gegevens van 4,6 miljoen gebruikers gepubliceerd op de website SnapchatDB, maar is nog wel zo “netjes” geweest om de laatste twee cijfers van het telefoonnummer weg te laten. Een complete lijst zou bij de hackers verkrijgbaar zijn.

Hoewel de hackers beweren hiermee te beschikken over het merendeel van de gebruikersgegevens, spreekt een Amerikaans rapport dat tegen. Alleen in de VS zou Chapchat al ruim 26 miljoen gebruikers tellen.

Ontwikkelaars hebben met de gelekte informatie een site ontwikkeld waarop gebruikers veilig kunnen controleren of hun gebruikersnaam en telefoonnummer zijn uitgelekt. Checken doe je hier of hier. (via: theverge)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *