Exoskelet helpt Nederlander, verzekering wil niet betalen

Roboman
En verzekeraar is minder cool, want die wil niet betalen.

Stel je voor dat je al tien jaar in een rolstoel zit, en dat je dan ineens weer kunt lopen. Dan ben je blij. Vervolgens loopt er een verzekeraar je sprookje in als een kwade heks en die tovert je ineens weer terug je rolstoel in.

Het is bijna niet te verzinnen, maar dit is Nederland. Dus we hoeven het niet te verzinnen, overal is geld voor, behalve voor mensen die het nodig hebben. Hierboven het verhaal van Ruben de Sain. Hij kan dankzij een extreem ubercoole uitvinding van EKSO Bionics kan hij een aantal uur per week weer lopen en natuurlijk wil hij dat niet een paar uur, maar gewoon wanneer hij dat zelf wil.

En dankzij de zorgverzekeraar gaat dat lukken oh wacht, je moet hier klikken om wat geld te doneren. De zorgverzekeraar wil namelijk niet betalen, omdat het apparaat nog niet in Nederland is gebruikt. Apart, want in het filmpje zie je toch echt dat het ding in Nederland wordt gebruikt.

Goed, in het kader van de feelgood kerstgedachtedingetjes: help Ruben aan zijn hippe hightechruimtepak om te kunnen lopen. Onder meer omdat verzekeringsmaatschappijen dan niet meer kunnen zeggen dat het in Nederland niet wordt gebruikt.

En als je zelf (zonder dwarslaesie) ook een exoskelet wilt, klik je hier.

9 reacties

  1. Met zulke idiote redeneringen kun je alles voor iedereen wel gaan betalen. Het nadeel van een collectieve volksverzekering is dat we er allemaal voor betalen. Je kan dus niet bij iedere ‘achossie zielug’ meteen de poeplap maar trekken. Dan is het einde zoek en het hele systeem kraakt al in z’n voegen. Minder mensen om de hoger wordende premies op te hoesten (waar jullie dan ook weer over gaan zitten klagen) en meer en meer mensen die er gebruik van maken. Dan moet je keuzes maken. En een hippe nieuwe gadget die hier niet verkrijgbaar is valt daar blijkbaar niet onder.

  2. hoewel bovenstaande reageerders helemaal gelijk hebben ben ik eigenlijk wel voor een extra zorgtax op rokers die dan gegarandeerd in het chemokuur potje komt. zo kunnen jongens zoals in ’t artikel wel weer lopen en financieren we niet met z’n allen longkankermedicijn voor mensen die ’t er zelf naar gemaakt hebben. noem me rechts, I don’t care.

    en het argument “nog nooit in nederland gebruikt” is het slechtste argument dat je kan bedenken. als op m’n werk een engineer roept: “dat doen we altijd zo” , dan sla ik ‘m met zijn tekentafel rond z’n oren… (en mag hij daarna ook zo’n kek exoskelet gaan halen)

  3. Goed verhaal weer heren zorgverzekeraars. Volgens het journaal hebben jullie 8,7 miljard in kas samen. Hoezo kan niet.. gewoon een kutland dit. Ik ben een geboren en getogen native Nederlander en ik heb zo een hekel aan Den Haag, walgelijke club. Alles maar afbreken en particulier maken.

    Ik wil gewoon het ziekenfonds weer terug, met normale maandpremies, geen 385 euro eigen risico per 1 jan a.s, geen eigen bijdrage en gewoon goede zorg wat alles dekt. Ik wil dat het gewoon weer zo wordt als het in 1975 was. Maar nee dat kan niet.. want dan moet die 8.7 miljard aangesproken worden. En dan kunnen al die vermogensbeheerders die daar rijk van worden (rente, speculeren, etc..) niet meer graaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *