Cool! Zelf een tablet maken voor maar €75!

Goedkoooooooooop!
Tablets zijn er in dure middelmatige en in goedkope varianten. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn gemaakt door hardwerkende Aziaten. Nu is er een die dat niet is (of maar gedeeltelijk), want je moet hem zelf in elkaar knutselen met een Raspberry Pi.

De Raspberry Pi is een van de leukste speeltjes om mee te klungelen. Je kunt er werkelijk van alles mee maken, van mediacenters tot en met een klassieke Mac of een automatische deuropener. En als je niet van lieve dingetjes houdt, kun je altijd nog zelfrijdende auto’s gaan ontregelen.

Maar je kon er nog geen tablet van maken. Dat kan nu wel, want de Raspberry Foundation heeft een touchscreen gepresenteerd. Bestellen kan vanaf nu voor €75.

Het schermpje van 7 inch sluit je via de DSI aansluiting aan op de Raspberry Pi, waardoor de HDMI-poort overblijft. Dat betekent dat je dus nog een scherm zou kunnen aansluiten op het geheel. Echt heel dun wordt het allemaal niet, maar dat is het punt ook niet, het gaat erom dat veel mensen met de minicomputer en de software kunnen knutselen. Dat belooft weer heel wat geknutsel en interessante en belachelijke dingen die mensen met hun Pi gaan maken.

Als je al een idee hebt, dan kun je het hieronder kwijt, na het filmpje.

[gv data=”hqdz66Y-H7M”][/gv]

4 reacties

  1. Cool! Extra hits naar je artikel, terwijl het misleidend is!.

    Voor deze bedrag koop je alleen een scherm, en dan moet je nog een raspberry Pi kopen. Dus uiteindelijk maak je helemaal geen tablet voor 75 euro!.

    Ik kom op:

    48 euro voor de raspberry Pi met oplader
    75 euro voor de display.
    ——

    123 euro

    En dan heb je nog geen geheugenkaart zoal hierboven. En zo zal er waarschijnlijk nog meer zaken zijn welk ontbreekt.

    Dus nee sorry maar er klopt niets van bovenstaand verhaal. Of koop je ook eerst een stuur en daarna vervolgen de auto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *