Cortana gaat al je email nog een keer lezen

Hoi
Je krijgt straks een Amerikaan die al je e-mail meeleest, maar je zult er toch blij mee zijn.

Sinds Windows 10 is er Cortana, de spraakassistent die Microsoft heeft bedacht om alles rond je in de gaten te houden. Kun je eng vinden, dat de Amerikanen alles van je weten. Maar je kunt ook gewoon blij zijn. Is aan jou natuurlijk.

De mensen uit Seattle hebben Cortana weer een nieuw trucje geleerd: ze gaat al je e-mails nalezen en kijken of je ergens belooft om dingen voor een bepaalde datum te doen. Nadat ze dat heeft gedaan gat ze je ook vertellen dat je iets beloofd had te doen. Dus je to-do lijstje worden voortaan vanzelf gevuld.

Daarnaast herkent Cortana vanaf nu ook of je een afspraak aan het maken bent op een raar tijdstip. Stel dat iemand een vergadering om 04:00 uur wil inplannen en dat jij alleen maar hebt gekeken naar of je beschikbaar bent of niet, maar niet naar het tijdstip, dan grijpt Cortana in met een voorstel om een ander tijdstip te kiezen.

Maar als je wel een vergadering plant voor het tijstip dat je normaalgesproken wakkerwordt, dan zegt Cortana ook dat je je wekker wat eerder moet zetten.

Cortana komt op termijn ook naar Android en Apple-telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *