Cortex Exoskeleton: een 3D geprint alternatief voor gips

Cortex Exoskeleton
We breken met z’n allen jaarlijks behoorlijk wat botten. Iedereen die weleens iets gebroken heeft en daarvoor in het gips moest, is bekend met de ongemakken van gips. Cortex Exoskeleton is een 3D geprint alternatief concept dat afrekent met de grootste nadelen van gips.

Gips is zwaar, mag niet nat worden, is broeierig, is niet echt hygiënisch, is dramatisch wanneer het eronder jeukt, kortom dat moet beter kunnen vindt ontwerper Jake Eville.

Door een röntgenfoto van de breuk te combineren met een 3D scan van het gebroken lichaamsdeel, kan met een 3D printer de Cortex worden geprint. Dit 3D object met membraanstructuur vervangt het gips en is veel lichter, luchtiger, dunner, maar desondanks stevig genoeg en bovenal waterbestendig.

Het enige nadeel is dat het printen momenteel nog altijd zo’n 3 uur in beslag neemt, maar dan is de Cortex wel direct te gebruiken, aldus de ontwerper. Voor regulier gips geldt immers dat het pas na 3 dagen volledig uitgehard is.

De Cortex Exoskeleton is vooralsnog slechts een concept, maar het idee zou kan een serieus alternatief bieden voor dat verschrikkelijk onhandige gips.

[lg_folder folder=”0_Divers/Cortex_Exoskeleton/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *