Crossplatform tussen Xbox One en 360 niet mogelijk

Geen crossplatform Xbox One en 360
Na het enthousiasme van de gisterenavond gepresenteerde Xbox One, komen er nu steeds meer negatieve punten van de nieuwe console aan het licht. Zo zou de One het niet toestaan om met Xbox 360-gebruikers te spelen.

“Door de verschillende architecturen van de systemen is dit helaas niet mogelijk”, zo meldt Harvey Eagle, UK marketing manager van Xbox, tegenover videogamer.com. Dit komt doordat de Xbox 360 nog gebruikt maakt van een PowerPC-processorarchitectuur, waar de Xbox One een x86 chipset gebruikt. Dit verschil zorgt er dus voor dat het multiplayer spelen tussen beide consoles niet uitvoerbaar is.

Je bestaande Xbox Live-account is echter wel over te dragen naar de nieuwe console en eveneens nog te gebruiken op de 360. De Xbox One zal dit najaar verkrijgbaar zijn.

3 reacties

  1. En de games voor de 360 zullen zeker ook niet op de One te spelen zijn? Ik kan het natuurlijk wle begrijpen, en het is ook logisch. Maar voor de consument is het zo vervelend. Want ik ga niet 450 euro of hoeveel de One kost uitgeven aan zo’n ding om 3x in de week n potje Fifa online te spelen…

    • @BeQuietAndDrive: Tot op heden niets over bekend. Maar aangezien Microsoft daar bij de 360 na verschillende testen en onderzoeken nog steeds in faalde, verwacht ik dat het nu ook niet mogelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *