Crypto-malware viert in 2018 hoogtij

Auteur: , 1 Reactie
Crypto-malware viert in 2018 hoogtij

Pas altijd op in de wereld van cryptocurrency.

Net als in de wereld van ‘gewoon’ geld zoals de euro of de dollar, zitten er criminelen in de wereld van cryptocurrency. De criminele wereld maakte dit jaar een enorme opmars. Omdat de techniek nog relatief nieuw is en overheden geen grip hebben op de cryptowereld zien misdadigers nieuwe kansen.

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van McAfee Labs, was 2018 goed voor een toename van maar liefst 4.000 procent aan crypto-mining malware. Het gaat hier onder meer over kwaadwillenden die malware gebruiken om cryptocurrency te minen. Alleen al in het derde kwartaal van dit jaar waren er zo’n vier miljoen gevallen. Ter vergelijking. Een jaar geleden in dezelfde periode was er sprake van 500.000 gevallen.

Een slachtoffer installeert onbewust malware en op de achtergrond gaat de toepassing cryptocurrency minen. De beloning is voor de hacker en de daadwerkelijke miner mag voor de kosten opdraaien. Die stiekem miners worden overal ingebouwd, zelfs als onzichtbare plug-in op een website. Helaas is de jacht naar deze hackers niet heel eenvoudig. In sommige gevallen is de malware zo slim, dat anti-virusscanners niets opmerken. Gebruikers zullen zelf alert moeten zijn, bijvoorbeeld als de computer trager reageert of druk is met bepaalde processen en daardoor meer kracht van de processor vraagt.1 reactie

-edit: nutteloze bijdrage, spreek voor jezelf-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).