Coinbase overweegt notering 31 cryptomunten

Auteur: , Geen reacties
Cryptomunten-Coinbase

Radicale koerswijziging om klaar te zijn voor certificering security tokens.

Tot deze zomer had cryptobeurs Coinbase een beperkt aantal cryptomunten in haar portfolio. Deze zomer maakte zij haar verandering van beleid bekend en in september organiseerde zij zelfs een open inschrijving voor cryptomunten. Dit kwam de cryptobeurs op veel kritiek te staan. Daarom pakt de cryptobeurs het anders aan en publiceert zij nu een lijst met cryptomunten die zij overweegt op te nemen. De community reageert daar dan op.

Coinbase licht toe dat inschrijving open staat voor alle cryptomunten die voldoen aan de lokale (Amerikaanse) wetgeving en de principes van de cryptobeurs onderschrijven. Deze principes stellen eisen aan de compliance en veiligheid. Daarbij moeten de munten bij (willen) dragen aan een wereldwijd open financieel systeem. Het doel is om uiteindelijk minimaal 90% van de munten die aan deze criteria voldoen te kunnen aanbieden.

Coinbase heeft nog niet direct aangegeven waarom zij dit willen, maar heeft wel al eerder aangegeven dat zij druk in overleg is met de toezichthouder SEC. Dit leverde de cryptobeurs zoveel kritiek op van crypto-gebruikers dat zij deze contacten later probeerden te bagatelliseren, maar dat de contacten er zijn staat vast. Aangezien de SEC momenteel druk bezig is om belangrijke besluiten op het gebied van regelgeving voor cryptomunten op te stellen en in te voeren is het de verwachting dat Coinbase met deze koerswijziging aanstuurt op de mogelijkheid om de eerste gecertificeerde beurs te worden waar zogenaamde ‘security tokens’ kunnen worden verhandeld als de regelgeving daar is.

Voor cryptomunten is de notering goed nieuws, want dit betekent vaak flinke koersstijgingen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).