Cyberpunk 2077 blijft vetter en spannender worden (gameplay)

Spannend!
Kan de hype nog groter?!

Langzaam maar zeker krijgen we een beter idee van wat het langverwachte, hype-train voortduwende, Keanu Reeves bevattende pareltje dat Cyberpunk 2077 heet precies gaat zijn. Ontwikkelaar CD Projekt Red (The Witcher-serie, nu verfilmd door Netflix) heeft al tal van awards gewonnen met hun games over Geralt, maar met Cyberpunk lijken ze alle leidingen open te gooien en een legendarische RPG neer te gaan zetten.

Zoals de nieuwe gameplay wederom bewijst, is het sleutelwoord in Cyberpunk Keanu Reeves keuze. De ontwikkelaar toont een tweetal archetypen die met de uitgebreide RPG-elementen gecreëerd kunnen worden. Het ene karakter – de Solo – is gericht op kracht en brute gevechtsmogelijkheden en vervult volgens de trailer je ‘Terminator power fantasy’. De ander – de Netrunner – haalt zijn missies door te hacken en vijand af te leiden.

Tegelijkertijd leren we meer over hoe je het overkoepelende verhaal kunt tackelen. Zo zijn er meerdere facties die je naar keuze kunt helpen of tegenwerken. De keuze is volledig aan jou en afhankelijk van je beslissingen worden sommige opties voor je mogelijk of blijken sommige missies juist moeilijker.

En dan is daar nog Keanu Reeves ofwel Johnny Silverhand in de game. Hoewel zijn rol in het verhaal tot dusver onduidelijk was (na de geweldige onthulling van het karakter tijdens de E3) weten we nu dat hij een persoon in cyberspace is. Hij zit op een of andere manier (door een bepaalde chip in je harsens) ín je. Of je Silverhand vervolgens als kompaan beschouwt of zijn (geheime) agenda tegengaat is weer volledig aan jou. Oh, en op een meta Inception-niveau bevat de game dus Cyberspace, dat een soort Matrix blijkt te zijn. Neo zit in Cyberpunk 2077 #confirmed, iemand?

[gv data=”FknHjl7eQ6o”][/gv]

Al met al belooft Cyberpunk 2077 een revolutionaire volgende stap in het volle RPG-genre te worden. De keuzes, persoonlijke ontwikkelingen en persoonlijke wendingen in het verhaal zijn slechts het begin. Kijk bijvoorbeeld naar de details in de wereld, alle mogelijke karakters, verhaallijnen en speelstijlen en je ziet een game die flinke vooruitgang gaat maken in een vastgeroeste game-industrie.

Cyberpunk 2077 komt op 16 april 2020 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *