Cydia op jailbreak iOS gaat stoppen

Cydia op jailbreak iOS gaat stoppen
We nemen afscheid van een icoon.

Waar ‘normale’ iOS-gebruikers gebruik maken van de Apple App Store om applicaties te downloaden, maken bezitters van een jailbreak iOS al sinds jaar en dag gebruik van de Cydia Store. Dit is een app store die alleen zichtbaar is op een jailbreak iPhone. Instellingen en apps kunnen hier gedownload worden die niet altijd te vinden zijn in de App Store van Apple.

Jay Freeman, één van de mannen van Cydia, heeft echter een verdrietige aankondiging gedaan. Het is niet langer mogelijk de Cydia Store te gebruiken zoals we die nu kennen. De maatregel werd genomen door diverse redenen. Onder meer de persoonlijke gezondheid van Freeman kwam in het geding door alle aandacht die de Cydia Store vereiste. Ten tweede was het voor het Cydia-team lastig om alle content in de Store te controleren. Zo actief zoals het vroeger was, is het nu niet meer. Aanvankelijk wilde de Cydia-man de store eind 2018 sluiten. Er kunnen nog steeds apps gedownload worden, maar betalingen uitvoeren is niet langer mogelijk.

Cydia werd jaren geleden groot, toen de jailbreak scène opkomende was. Voor het eerst was het eenvoudig mogelijk voor iOS-bezitters om springboard aan te passen met homebrew apps. Hierdoor leek het mobiele besturingssysteem van Apple een stuk meer op het vrije Android. Er is nog geen jailbreak-versie van iOS 12. (via Appleinsider)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *