Dagelijks 35.000 bedreigingen via Twitter in Nederland

Twitter politie bedreigingen
Aan het monitoren van bedreigingen via social media heeft een team van 40(!) agenten een dagtaak. De agenten zijn 24/7 in touw om bij te houden wat voor (loze) bedreigingen mensen allemaal de lucht in slingeren via Twitter en andere social media.

Volgens Martine Vis, die binnen de Nationale Politie verantwoordelijk is voor sociale media, zijn er dagelijks zo’n 200 bedreigingen die dermate ernstig zijn dat er verdere actie wordt ondernomen.

Uiteindelijk wordt er vrijwel dagelijks iemand in Nederland opgepakt of berispt voor het bedreigen via social media. Best bizar als je er over nadenkt.

“Vroeger moest je een envelop kopen, een brief schrijven en hem posten. Nu tik je wat woorden en bedreig je iemand. Dat is erg makkelijk en gebeurt dus ook veel.”

Per dag worden in Nederland zo’n 3 á 5 miljoen tweets verstuurd en dan lijkt een aantal van 35.000 dreigtweets misschien aan de lage kant. Feit is wel dat mensen blijkbaar niet nadenken, maar soms gewoon lukraak dingen posten. Misschien een idee om hogere straffen in te stellen voor dit soort grappenmakers? (via: volkskrant.nl)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *