Daniel Craig weigerde Android-telefoon in Spectre

Spectre-Achter-De-Schermen
Omdat “James Bond alleen het beste gebruikt”. Shots fired!

De makers van de nieuwe James Bond-film zijn niet vies van een beetje product placement. Bond zelf verschijnt ten tonele in een exclusieve Aston Martin DB10, terwijl de antagonist probeert te ontkomen in een Jaguar C-X75. Maar ondertussen even naar een Android-telefoon loeren en het telefoonmerk in beeld brengen, dat gingen regisseur Sam Mendes en hoofdrolspeler Daniel Craig iets te ver.

$50 miljoen van Samsung
Uit gelekte e-mails (u weet wel, uit de geruchtmakende Sony-hack) blijkt dat Sony tot 18 miljoen dollar heeft geboden voor een beetje product placement, en Samsung zelfs 50 miljoen dollar op tafel wilde leggen om telefoons met hun logo in beeld te krijgen. Maar ze werden tegengehouden door de artistieke integriteit van Mendes.

‘James Bond only uses the best’
In een e-mail schrijft Andrew Gumpert, topman bij Columbia Pictures, dat geheim agent 007 enkel het beste gebruikt, en in hun ogen is Sony dat niet:

“BEYOND the $$ factor, there is, as you may know, a CREATIVE factor whereby Sam and Daniel don’t like the Sony phone for the film (the thinking, subjectively/objectively is that James Bond only uses the ‘best,’ and in their minds, the Sony phone is not the ‘best’).”

Ironisch, aangezien de film wordt gedistribueerd door Columbia Pictures, wat weer onderdeel is van Sony Pictures Entertainment.

Nog geen reacties

  1. Wat gebruikt 007 dan voor telefoon vraag je jezelf dan af? Precies gewoon een Sony.

    Verhaaltjes overtikken van het o zo objectieve Apple insider. Goed werk. Ieder bedrijf wil wel een product placement in de JamesBond films. Nu Apple niks kan doen lijken ze maar butthurt artikeltjes te schrijven.

    • @racenderechter: Zeven van de zeven G7 regeringen gebruiken BES/Blackberry. Ook 16 van de G20 landen.

      Voor de MIVD/MI6/CIA/FBI schijnt het peulenschil te zijn om informatie uit een android te onttrekken. En dat is het eigenlijk ook voor de rest van de wereld getuige dat er elke maand in android wel een nieuw gapend gat van een 0-day exploit wordt ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *