TomTom lanceert flits-app: concurrentie voor Flitsmeister?

Auteur: , Geen reacties
TomTom komt met Android Speed Camera-app

Wanneer je het nogal lastig vindt om je aan de snelheid te houden zijn smartphone apps vaak een uitkomst. Ook TomTom heeft zijn weg daar nu in gevonden en komt met een speciale applicatie.

Het gaat namelijk om de TomTom Speed Cameras app, speciaal voor Android-gebruikers. Het bedrijf heeft namelijk al een vergelijkbare iPhone-app in gebruik. De applicatie werkt in 28 verschillende landen, maar is vooralsnog alleen in de Britse Play Store te downloaden. Wordt de app daar goed ontvangen, dan verschijnt er ook een Nederlandse versie.

TomTom’s nieuwe applicatie stuurt je een alert wanneer er een flitser langs de weg staat. Daarnaast zorgt de app ervoor dat je routes kunt rijden met zo min mogelijk flitsers. Gebruikers krijgen ook de mogelijk om de locaties van de flitsers aan te passen. Laten we dus hopen dat je mede-weggebruikers je helpen en de flitslocaties doorgeven.

Je kan de app de eerste drie maanden gratis gebruiken, daarna kost het je zo’n twee euro per maand. Dat is zeker de moeite waard, want een bekeuring kost je toch al gauw een paar euro meer…

Daarnaast is er nog een andere Flitsmeister concurrent, uit de kraamkamer van RTL. Naast Buienradar hebben ze namelijk ook een iPhone-app uitgegeven waarmee je kan zien hoe druk het op de weg is. De app heet Routeradar en combineert files, flitsers, advies van andere (auto)mobilisten en ook een buienradar. De verkeersinformatie is afgestemd op je vertrek en onderweg.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).